AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Σταρακά: Τιμή και δόξα στο λαό μας που πριν 83 χρόνια είπε το περήφανο ΟΧΙ στους φασίστες

[ad_1]

Σταρακά: Τιμή και δόξα στο λαό μας που πριν 83 χρόνια είπε το περήφανο ΟΧΙ στους φασίστες


Στο μήνυμά της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, αναφέρει τα εξής: «Τιμή και δόξα στο λαό μας που πριν 83 χρόνια είπετο περήφανο ΟΧΙ στους φασίστες.

Τιμή και δόξα στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που με μία αληθινή εποποιία  οδήγησαν τις ανίκητες μέχρι τότε δυνάμεις του Άξονα στην πρώτη τους ήττα.

Τιμή και δόξα σε όλες και όλους εκείνους που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για να απελευθερώσουν την Ελλάδα από το ναζισμό. Δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν συνθηκολόγησαν, δεν συνεργάστηκαν με τους ναζιστές. Αλλά ανέπνεαν μόνο για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας. Κάνοντας την Ελλάδα υπόδειγμα αντίστασης απέναντι στον ολοκληρωτισμό και υπεράσπισης πανανθρώπινων αξιών σε όλη την Οικουμένη.

Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε ποτέ αυτά. Γιατί η μάχη απέναντι σε κάθε είδους φασισμό και τους νοσταλγούς του είναι καθημερινή, είναι παγκόσμια. Και η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε ενός και κάθε μίας από εμάς που πιστεύουμε σε αξίες».

Το Σχολείο που ονειρευόμαστε είναι στην Κάρυστο, και είναι δημόσιο

[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Σφοδρή σύγκρουση σε διασταύρωση, στην Αγίου Ιωάννη Ρηγανά – Στο νοσοκομείο οι οδηγοί (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι και ένας ενήλικας ως δράστες των χθεσινών διαρρήξεων και κλοπών

aitoloakarnanianews

Τα κάλαντα άκουσε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου (εικόνες & βίντεο)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο