AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Στους δρόμους του Αγρινίου το πρώτο ηλεκτρικό ταξί

[ad_1]

Στους δρόμους του Αγρινίου το πρώτο ηλεκτρικό ταξί


Με αυτονομία έως 474 χλμ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί βρίσκεται ήδη στο Αγρίνιο μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας το ενδιαφέρον

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Αιτωλοακαρνανία είναι πραγματικότητα και κυκλοφορεί στους δρόμους του Αγρινίου!

Σιγά – σιγά η ελληνική κοινωνία ξεκίνησε να «προσαρμόζεται» στις «επιταγές» της εποχής και αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Η ηλεκτροκίνηση άρχισε να μπαίνει σταδιακά στην ζωή μας, αρχικά με ηλεκτρικά πατίνια, στην συνέχεια με ηλεκτρικά δίκυκλα και πλέον με ηλεκτρικά οχήματα παντός τύπου.

Πολλοί ανά την Ελλάδα επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους ηλεκτρικό όχημα, ενώ αρκετοί εξ’ αυτών είναι επαγγελματίες. Η ηλεκτροκίνηση, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το μέλλον στη μετακίνηση εντός των αστικών κέντρων τουλάχιστον και έτσι πολλοί είναι αυτοί που έκαναν το βήμα και επέλεξαν το ηλεκτρικό όχημα που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα αυτό αποτελεί το πρώτο «σημάδι» μέσω του οποίου αντιλαμβανόμαστε πως η εποχή αλλάζει και κυρίως θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα χρόνια, όπως επίσης η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Συνεπώς, ακόμη ένα «κομμάτι» της τεχνολογίας ήρθε να «ενταχθεί» στην ζωή μας και κατ’ επέκταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει προσανατολισμό προς την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο όχημα εκσυγχρονίζει την ήδη εξελιγμένη εικόνα των ταξί στην περιοχή. Ο στόλος των ταξί στο Αγρίνιο είναι ιδιαίτερα προσεγμένος (καλοδιατηρημένος), σύγχρονος και ασφαλής, ενώ το ηλεκτρικό ταξί στους δρόμους της πόλης «δηλώνει» πως η «επόμενη μέρα» της τεχνολογίας και της ασφάλειας είναι ήδη στο Αγρίνιο.

Πέραν όμως όλων αυτών το μόνο σίγουρο είναι πως το αμιγώς ηλεκτρικό ταξί που κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους του Αγρινίου, όπως προαναφέραμε, κλέβει τις εντυπώσεις και μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών.

Εκτός όμως από την σχεδίαση, την άνεση και την ασφάλεια, χαρακτηριστικά που «δείχνει» σε όλους με την πρώτη ματιά, δεν είναι συνηθισμένο να κυκλοφορούν στην περιοχή μας, τουλάχιστον ως ταξί, οχήματα τύπου suv, ένας δηλαδή επιπλέον λόγος που κλέβει τις εντυπώσεις.

Ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας μιλώντας στη «Σ» για το υπερσύγχρονο και αμιγώς ηλεκτρικό ταξί ανέφερε:

«Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1. Ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ο Ευθύμιος Πλαστήρας. Η νέα έκδοση της iX1 προσφέρει προηγμένη ψηφιοποίηση, απόλυτη ευελιξία με αυτονομία έως 474 χλμ. Η πλήρης φόρτιση της iX1 μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά, ενώ μέσω ενός ταχυφορτιστή η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε μόλις 29 λεπτά. Επίσης, διαθέτει κορυφαία άνεση στο εσωτερικό χάρη στα ενεργά καθίσματα με λειτουργία μασάζ για ξεκούραστη και άνετη οδήγηση. Το νέο όχημα επιδοτείται από το κράτος μέσω του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά 2»».

Κων/νος Χονδρός  – Εφημερίδα Συνείδηση

Δημοσκοπήσεις, αποχή, ευρωεκλογές και επιστολική ψήφος

[ad_2]

Related posts

Εικόνες εποχής από την Τριχωνίδα

aitoloakarnanianews

Ιαματικά Λουτρά Μυρτιάς: Αποκαλυπτικό video για την εγκατάλειψη και τον κίνδυνο κατάρρευσης

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Με κίτρινη καρδιά στην κεντρική πλατεία το “ευχαριστώ” στους ανθρώπους της Καθαριότητας (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο