AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

[ad_1]

Με 46 αποχές συνολικά υπερψηφίσθηκε αργά τη νύχτα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Θετική ψήφο έδωσαν 176 βουλευτές, αρνητική 76 και υπήρξαν δύο «παρών».

Aπό ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το νομοσχέδιο συνολικά 70 βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι τα “ναι” από το κυβερνών κόμμα ήταν 107, καθώς συνολικά οι θετικές ψήφοι ανήλθαν στις 176.

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο», έγραψε μετά την ψηφοφορία στο X (Τwitter) ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χθες δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα»  η πρώτη αναγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού. Συγκεκριμένα, η αγγελία αναφέρει ότι «ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη, που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Mε πληροφορίες από το Euro2day


[ad_2]

Source link

Related posts

Στο Netflix και η δεύτερη σεζόν του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Τι να κάνω για να χάσω κιλά:

Καθιστική ζωή: Βλάπτει την υγεία περισσότερο και από το κάπνισμα!

Αφήστε ένα σχόλιο