AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Στο εδώλιο ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου που κατηγορείται για βιασμό

[ad_1]

Σε δίκη παραπέμπεται ο 43χρονος ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου, για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένου και σε απόπειρα, κατά την εισαγγελική εντολή.

Αρχικά, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών, δύο από τις οποίες αδελφές μεταξύ τους. Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από τις δύο καταγγελίες, και παραπέμπεται σε δίκη για τις άλλες δύο, εκ των οποίων η μία αφορά απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση τα Χριστούγεννα του 2012 σε βάρος μίας 19χρονης τότε γυναίκας, και η δεύτερη βιασμό μίας άλλης γυναίκας, το καλοκαίρι του 2013.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, η γυναίκα κατηγορεί τον Λάμπρο Φιλίππου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, πως προσπάθησε να τη βιάσει αρχικά τον Δεκέμβριο του 2012 και μετά άλλες δύο φορές μέσα στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας. «Εισήλθε αιφνίδια στο υπνοδωμάτιό της και αφού κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του άρχισε να αυνανίζεται ενώπιον της», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικαστές.

Τι υποστηρίζουν οι καταγγέλλουσες

Παρά τη ρητή άρνηση της, ο ηθοποιός χρησιμοποιώντας τις «υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις» έπιασε και με τα δύο του χέρια με δύναμη το κεφάλι της και επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε συγκεκριμένη πράξη για να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του. «Η καταγγέλλουσα αντιστάθηκε, κρατώντας το στόμα της κλειστό», υπογράμμισαν αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή.

Μία μέρα αργότερα, στις 26 Δεκεμβρίου του 2012, και ενώ βρισκόταν πάλι στο διαμέρισμα της γυναίκας, η οποία αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα ψυχικής φύσης, μπήκε αιφνιδιαστικά στο δωμάτιό της «και αφού κλείδωσε την πόρτα κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και άρχισε να αυνανίζεται ενώπιόν της», ικανοποιώντας, παρά την αντίσταση της κοπέλας, με τον ίδιο τρόπο τη γενετήσια ορμή του. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο ηθοποιός το διάστημα εκείνο διατηρούσε σχέση με την αδελφή της.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την ψυχικά, ιδιαιτέρως, ευάλωτη κατάσταση της 19χρονης, η οποία ζούσε υπό μόνιμο καθεστώς εσωτερικής ανασφάλειας και υπό τη σκιά της μεγαλύτερης αδερφής της, που φέρεται ως λαμπερή προσωπικότητα με αποτέλεσμα να αναφύεται μεταξύ τους μία -έστω και λανθάνουσα- ανταγωνιστικότητα, επωφελήθηκε τον οικείων συνθηκών και προέβη στις παραπάνω πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά της 19χρονης», αναφέρει χαρακτηριστικά η δικογραφία.

Η δεύτερη υπόθεση, αυτή στην οποία ο Φιλίππου κατηγορείται για βιασμό, φέρεται να συνέβη τον Αύγουστο του 2013 στο διαμέρισμά του. «Ο κατηγορούμενος, ευρισκόμενος βραδινές ώρες με την παθούσα εντός της οικίας του, κατά τη διάρκεια της απαγγελίας εκ μέρους της ενός μονολόγου στο πλαίσιο μαθημάτων υποκριτικής πού της παρέδιδε και ενώ αυτή ήταν καθισμένη έμπροσθεν ενός γραφείου τη σήκωσε όρθια, χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις, την έγειρε πάνω στο γραφείο όπου την ακινητοποίησε, ασκώντας δύναμη στην πλάτη της με τα χέρια του και ασκώντας πίεση με το σώμα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απομακρυνθεί», σημειώνει η δικογραφία, επισημαίνοντας πως στη συνέχεια προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις παρά τη θέλησή της.


[ad_2]

Source link

Related posts

Η δωρεά οργάνων, ένα μοναδικό δώρο ζωής

Χουρμάδες: Με τρεις την ημέρα δες τι κάνουν στον οργανισμό μας

Πόσο ακριβώς χρόνο πρέπει να εκτελείς μία διάταση και γιατί

Αφήστε ένα σχόλιο