AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ η καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού

[ad_1]

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετέχει η καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού

Η Αγάθη-Ρόζα Βρεττού είναι γιατρός – καρδιολόγος, αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ “Αττικόν”. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής της ίδιας Σχολής. Έχει εξειδικευτεί στην Ηχωκαρδιογραφία και Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory , Atlanta, Georgia των ΗΠΑ, με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Eίναι editorial Board Member στο BMC Cardiovascular Disorders.

Υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας τη διετία 2016-2018 και εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝ “Αττικόν” ( 2017-2018). Στον χώρο των οικονομικών της Υγείας, φοίτησε στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive Master του London School of Economics ( 2019 -2021) στο αντίστοιχο αντικείμενο, λαμβάνοντας τον τίτλο του Master τον Δεκέμβριο του 2021. Για το παραπάνω πρόγραμμα έλαβε, μετά από επιλογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας .

Η Αγάθη – Ρόζα Βρεττού εκλέχτηκε γραμματέας της μαθητικής οργάνωσης της Ν. ΠΑΣΟΚ το 1992 , ενώ από την ίδια χρονιά μέχρι και το 2001 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εκλέχτηκε επιπλέον γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000 και Αντιπρόεδρος της YES από το 2001-2003 ( Young European Socialists – τότε ECOSY Εuropean Community Organization of Socialist Youth ). Ήταν Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2007 και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Έχει καταγωγή από τη Λευκάδα, στην οποία και μεγάλωσε και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Μάλιστα τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 στις 19:30 μ.μ. στο Polo Central Café στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση με ομιλήτρια την Υποψήφια Ευρωβουλευτή, Αγάθη – Ρόζα Βρεττού

Related posts

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις του επιδόματος παιδιού Α21

aitoloakarnanianews

Σακίρα για Ζεράρ Πικέ: «Υπήρξαν πολλές θυσίες για την αγάπη»

aitoloakarnanianews

«Θερίζουν» κορονοϊός και ιώσεις – AgrinioSite

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο