AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι την Πέμπτη – Πώς θα φτάσουν [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Στο Σύνταγμα έχουν δώσει ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης οι μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα

Στο Σύνταγμα έχουν δώσει ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης οι μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετεδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Στρατουλάκος στις 4 τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν οι μελισσοκόμοι από την Πάτρα και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας στο Ρίο. Έπειτα θα συναντηθούν όλοι οι μελισσοκόμοι της Πελοπόννησο στον Ισθμό της Κορίνθου γύρω στις 6 το πρωί και έπειτα θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.

Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες – Ποια τα επόμενα βήματα [vid]

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αποχώρησαν από το κέντρο της Αθήνας και επιστρέφουν στα μπλόκα μετά το χθεσινοβραδινό συλλαλητήριό τους στην πλατεία Συντάγματος. Η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας έχει πλέον αποκατασταθεί, ενώ το απόγευμα κιόλας θα αρχίσουν εκ νέου συνελεύσεις των αγροτών για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αθήνα για τη φιλοξενία. Ήταν ιστορικές οι στιγμές αυτές που ζήσαμε από τους ανθρώπους, τους απλούς, τους καθημερινούς, να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να μας δείχνουν το σήμα της νίκης, της γροθιάς. Ηλικιωμένες γυναίκες να μας χειροκροτούν όταν ανεβαίναμε στην πλατεία Ομονοίας και πιο πάνω. Ήταν ιστορικό συλλαλητήριο», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 o Γιάννης Βάγγος, Μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ναι μεν, Αλλά» και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η όλη υπόθεση είναι το κόστος παραγωγής και θέλουμε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι αν εμείς έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής δεν μπορεί ο καταναλωτής να τρώει φθηνά (…). Αυτή τη στιγμή το πιο κύριο για μας είναι να μπορούμε και να παράγουμε και μετά να αποθηκεύουμε. Χωρίς λοιπόν, πετρέλαιο και χωρίς ρεύμα εάν δεν ποτίσεις, αν δηλαδή ξεκινήσεις από την Αθήνα και πας στη Θεσσαλονίκη, όλες οι πεδιάδες είναι πράσινες και ξέρετε γιατί; Διότι, όλα είναι σιτάρια. Και ξέρετε γιατί είναι όλα σιτάρια; Διότι, είναι άνυδρη η καλλιέργεια. Διότι, πολύ απλά δεν συμφέρει να ποτίσεις με 84% αύξηση το ρεύμα μέσα στο 23. Αυτό θέλουμε να εξηγήσουμε στη κυβέρνηση και δεν το καταλαβαίνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Η κακοκαιρία Emil «βούλιαξε» το Ναύπλιο: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας | Ειδησεις

Αστυνομία: Σε ισχύ το νέο πρωτόκολλο για την ενδοοικογενειακή βία | Ειδησεις

Το ΣτΕ ενέκρινε την έκδοση 30χρονου στο Μαρόκο που φέρεται ως μέλος του ISIS | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο