AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Συγγραφέας παραδέχτηκε ότι το Chat GPT έγραψε μέρος του βιβλίου της

[ad_1]

Σάλος ξέσπασε μετά τις δηλώσεις της συγγραφέα Ρίε Κουντάν (Rie Kudan), πως περίπου το 5% του φουτουριστικού της μυθιστορήματος γράφτηκε από το Chat GPT, το οποίο μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια «την βοήθησε να απελευθερώσει την δημιουργικότητά της».

Το τελευταίο μυθιστόρημα της συγγραφέα με τίτλο «Tokyo-to Dojo-to» (Ο Συμπονετικός Πύργος του Τόκιο) τιμήθηκε χθες με το βραβείο Akutagawa, με την επιτροπή να δηλώνει ότι το έργο ήταν «τέτοιου βαθμού τελειότητας που είναι δύσκολο να βρει κανείς ελαττώματα».

Ωστόσο, η 33χρονη Ρίε Κουντάν αποκάλυψε κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης ότι «χρησιμοποίησε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για να γράψει το βιβλίο αυτό», εξηγώντας ότι «περί το 5%» του μυθιστορήματος αποτελείται από φράσεις που δημιουργήθηκαν από την Τεχνητή Νοημοσύνη και παραθέτονται κατά λέξη».

Πολύ ταιριαστά, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το κεντρικό θέμα του βιβλίου της Κουντάν. Η υπόθεσή του εκτυλίσσεται σε ένα φουτουριστικό Τόκιο και το θέμα του είναι ένας πύργος-φυλακή που έχει κατασκευασθεί από μία αρχιτέκτονα η οποία αισθάνεται άβολα ζώντας σε μία υπερβολικά ανεκτική κοινωνία.

Η Ρίε Κουντάν δηλώνει ότι συνδιαλέγεται συχνά με την Τεχνητή Νοημοσύνη στην οποία εμπιστεύεται τις πιο μύχιες σκέψεις της για τις οποίες «δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλον». Οι απαντήσεις που πήρε από το ChatGPT αποτέλεσαν, σύμφωνα με την ίδια, πηγή έμπνευσης για ορισμένους διαλόγους του μυθιστορήματος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


[ad_2]

Source link

Related posts

Αυτό είναι το “βότανο του Ιπποκράτη” που σταματά τον πόνο και φυτρώνει μόνο του σε κάθε αυλή

Πώς μπορώ να χάσω 1 κιλό την εβδομάδα;

Πως το πλυντήριο πιάτων θα κάνει τη ζωή σας εύκολη;

Αφήστε ένα σχόλιο