AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εργασιακα

Συμβασιούχοι: Η εισήγηση Δούκα για τη μονιμοποίησή τους -Ποιοι μένουν εκτός (έγγραφα)

[ad_1]

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 24 Γενάρη, το νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και ψηλά στην «ατζέντα» βρίσκεται η συζήτηση για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τις υποθέσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως –και μετά τα “παιχνίδια” Μπακογιάννη-, ο Χάρης Δούκας υποσχέθηκε ψήφισμα στο Σώμα προκειμένου να διευκολύνει τη δικαστική διεκδίκηση μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων του Δήμου.

Μάλιστα, όπως έγραψε το aftodioikisi.gr,  στην προηγούμενη συενδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Δούκας δεσμεύθηκε ότι θα φέρει ψήφισμα για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Και πράγματι, σύμφωνα με την εισήγηση που δημοσιεύει η ιστοσελίδα, κατά την αυριανή συνεδρίαση ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Μπόκος, , θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα στο οποίο, ωστόσο, δεν περιλεμαβάνονται όλες οι κατηγορίες των συμβασιούχων. Συγκεκριμένα, ενώ στο εισηγητικό γίνεται αναφορά σε όλες της κατηγορίες (COVID, ΔΥΠΑ, 3Κ, ΣΟΧ, ΑΜΕΑ), στο ίδιο το ψήφισμα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι συμβασιούχοι στα Δικαστήρια (σ.σ. δηλαδή στο δια ταύτα), περιλαμβάνεται μόνο  η επικαιροποίηση  της υπ. αρ. 67/14/2/2022 απόφασης Μπακογιάννη και η οποία αφορά αποκλειστικά τις συμβάσεις COVID, αποκλείοντας ουσιαστικά τις άλλες κατηγορίες!

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Θυμίζουμε ότι επί Μπακογιάνη υπήρξε “ντίμπλα” με την εν λόγω απόφαση (υπ. αρ. 67/14/2/2022), την οποία προτίθεται επικαιροποιήσει και ο νέος δήμαρχος Χάρης Δούκας.

Αν και αρχικά είχε εισαχθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση (ημερήσια διάταξη 14/2/2022) ως θέμα συζήτησης τόσο η μονιμοποίηση συμβασιούχων COVID όσο και 3Κ, στο τελικό ψήφισμα που πάρθηκε κατέληξε να αναφέρεται μόνο στους συμβασιούχους COVID!

Δείτε την αρχική εισήγηση:

Δείτε το τελικό ψήφισμα:

Αυτή λοιπόν την προβληματική απόφαση ετοιμάζεται να επικαιροποιήσει αύριο και ο Χάρης Δούκας, αποκλειόντας τις άλλες ομάδες συμβασιούχων, όπως έκανε “πονηρά” ο πρώην δήμαρχος.

Τα δύο ψηφίσματα

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πίεση των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, είχε υιοθετήσει επί δημαρχίας Μπακογιάννη ακόμη δύο ψηφίσματα υπέρ των συμβασιούχων.

-Το πρώτο αφορούσε συμβασιούχους της προκήρυξης 3Κ:

Και το δεύτερο, επίσης συμβασιούχους COVID:

Κινητοποιήσεις συμβασιούχων

Να σημειωθεί ότι την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, συμβασιούχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο ζητώντας να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ στο σχετικό ψήφισμα. Όπως, συγκεκριμένα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Σωματείου ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ:  “Την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ, μετά από πιέσεις εργαζομένων , της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, και ΤΑΞΙΚΩΝ Δημοτικών παρατάξεων, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ως ΤΑΚΤΙΚΟ θέμα στην ημερήσια διάταξη (1ο θέμα) , “ΨΗΦΙΣΜΑ” στήριξης ΥΠΕΡ των Συναδέλφων που διεκδικούν μετατροπή των συμβάσεων τους, από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου. Όλοι γνωρίζουν ότι η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων -μεθοδευμένα- εφάρμοσε την τακτική του “διαίρει και βασίλευε” , ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, για καθαρά μικροπολιτικους – μικροπαραταξιακους σκοπούς… Όλα όμως τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, κρίθηκαν στις κάλπες από τους πολίτες της Αθήνας !!! Άλλωστε έτσι είθισται στις “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ” Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να πάψουν οι διαχωρισμοί, σε “κολλητούς” και…”πλεμπεους” μεταξύ των ομάδων που εργάζονται σε καθεστώς προσωρινής δικαστικής προστασίας . Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ … Με ακριβώς αυτήν την στόχευση την ερχόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ καλούμε τους Συναδέλφους, είτε εργάζονται σε καθεστώς προσωρινής δικαστικής προστασίας (προσωρινές διαταγες & ασφαλιστικα μέτρα) , είτε είναι απολυμενοι αλλά έχουν μπροστά τους δικαστικές μάχες, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια που θα γίνει, την ερχόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ (24/1) και να δώσουμε ΑΓΩΝΑ για να αποσπάσουμε αποφάσεις, ΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΞΙΟΙΠΟΙΗΣΙΜΕΣ, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων . ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ) ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (15:30) ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (3κ , ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, ΣΟΧ , ΚΟΒΙΝΤ ΚΛΠ ΟΜΑΔΩΝ)”, καταλήγει η ανακοίνωση.

[ad_2]

Source link

Related posts

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2024: Χιλιάδες θέσεις εργασίας για ανέργους – Τα προγράμματα που κάνουν πρεμιέρα

ΔΥΠΑ: Τελευταίες μέρες αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Νέα δράση της ΔΥΠΑ στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσάνδρας

Αφήστε ένα σχόλιο