AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Συμπεράσματα 1ης Νοσηλευτική Ημερίδα Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας – Ν.Μ. Αγρίνιου: «Η Νοσηλευτική επιστήμη έχει όλα τα εχέγγυα για ένα ελπιδοφόρο αύριο»

[ad_1]

Ο ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου – Αιτωλοακαρνανίας – Ιόνιων Νήσων  – Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διοργάνωσε στις 15 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, την 1η Νοσηλευτική Ημερίδα, με τίτλο: «Η Νοσηλευτική επιστήμη από το χθες, στο αύριο».

Οι Νοσηλευτές μέσα από τις άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες τους ανέδειξαν τις προκλήσεις, το έργο τους μέσα από την καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σε ότι αφορά την Παθολογική Νοσηλευτική, την Επείγουσα & Εντατική Νοσηλευτική, τη  Χειρουργική Νοσηλευτική, τη Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας, την Κοινοτική Νοσηλευτική και τη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα διεξήχθη η στρογγυλή τράπεζα της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. και του ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νοσηλευτικό επάγγελμα, καθώς και για το έργο της Ομοσπονδίας. Μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο οι Νοσηλευτές ανέφεραν τις δυσχέρειες και τους προβληματισμούς τους, καθώς το επάγγελμα μας βιώνει μια βαθύτατη κρίση σε πολλαπλά επίπεδα, η οποία αφενός απωθεί τους νέους Νοσηλευτές να εισέλθουν στο Εθνικό Σύστημά Υγείας κι αφετέρου ωθεί τους εναπομείναντες Νοσηλευτές να το εγκαταλείψουν με την πρώτη ευκαιρία. Κοινό συμπέρασμα όλων αποτέλεσε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας, μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό. Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να διαμορφώσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την επίτευξη των στόχων μας, οι οποίοι θα απαλλάξουν το επάγγελμά μας από τις διαχρονικές παθογένειες και τις αναχρονιστικές κουλτούρες.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απευθύνει τα εύσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στα μέλη της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες για την άρτια διοργάνωση της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας, η οποία καθήλωσε τους πάνω από 750 παρευρισκόμενους, ανεβάζοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη και τις απαιτήσεις μέχρι τη διεξαγωγή της επόμενης επιστημονικής εκδήλωσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

[ad_2]

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκεται το 26,1% του πληθυσμού της χώρας

aitoloakarnanianews

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews

Aντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» είχε στο Αγρίνιο συναντήσεις με φορείς & συλλόγους

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο