AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Συναγερμός για χτυπήματα που σχετίζονται με τη Γάζα

[ad_1]

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ευρώπης καθώς ενισχύονται οι φόβοι και οι πληροφορίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ευρώπης καθώς ενισχύονται οι φόβοι και οι πληροφορίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, που θα συνδέεται με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Την κινητοποίηση των αρχών αποκαλύπτει η Wall Street Journal επικαλούμενη ερευνητές που δήλωσαν πως τον Δεκέμβριο υπήρξαν συλλήψεις σε Βοσνία και Αυστρία και οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχος. «Οι φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι το κίνητρο ήταν τα αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι ερευνητές στο αμερικανικό μέσο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συλληφθέντες ήταν από το Αφγανιστάν και τη Συρία και κρατήθηκαν ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά, όπως καλάσνικοφ και πιστόλια. Στα τέλη της περσινής χρονιάς υπήρξε και η σύλληψη μιας ομάδας υπηκόων Τατζικιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε καθεδρικούς ναούς της Γερμανίας και της Αυστρίας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στα τέλη του 2023, η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε μπαράζ εφόδων σε όλη τη χώρα με στόχο τη Χαμάς και θυγατρικές της οργανώσεις. Γερμανοί και Ολλανδοί αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα που φέρεται να έλαβαν εντολή από τη Χαμάς να ανοίξουν μια μυστική κρύπτη με όπλα και να επιτεθούν σε εβραϊκούς στόχους στο Βερολίνο και αλλού στη Δυτική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως και η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τρεις Παλαιστίνιους στην κεντρική Ιταλία, οι οποίοι, όπως είπε, σχεδίαζαν επιθέσεις σε ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί σε ποια ή ποιες ακριβώς. Το Ισραήλ έχει ζητήσει την έκδοση ενός εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας ανέφερε πως οι τρεις άνδρες είχαν δημιουργήσει έναν πυρήνα, ο οποίος συνδέεται με την ένοπλη οργάνωση Ταξιαρχίες Al-Aqsa. Η εν λόγω οργάνωση φέρεται να συνδέεται με την Φατάχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική από το Ισραήλ, αλλά και την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Σημειώνεται πως η Παλαιστινιακή Αρχή είναι ο αναγνωρισμένος διεθνώς φορέας εκπροσώπησης των Παλαιστινίων και έχει τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης.

Οι ερευνητές, τους οποίους επικαλείται η Wall Street Journal, ανέφεραν πως αυτά τα περιστατικά, αν και φαίνεται να μην συνδέονται μεταξύ τους, υποδηλώνουν πως η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη «όχι μόνο αυξάνεται αλλά προέρχεται και από νέες πηγές», εκτός του ISIS. Διευκρινίζοντας αυτές τις «νέες πηγές», ισχυρίστηκαν πως πρόκειται και για το «Ιράν και τους πληρεξούσιούς του στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς».

Οι δύο οργανώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους, μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιήσει την Ευρώπη για συγκέντρωση κεφαλαίων και καταφύγιο, αναφέρει η WSJ, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες επιχειρήσεις και συλλήψεις υποδηλώνουν ότι οι πυρήνες αυτοί στρέφονται σταδιακά προς τον σχεδιασμό επιθέσεων και δολιοφθορών σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, κυρίως κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων.

Η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και ευρωπαϊκοί πυρήνες που πρόσκεινται σε αυτές, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους ασφαλείας, μετά τον πόλεμο στη Γάζα έχουν ενισχύσει τη στρατολόγηση και τη συγκέντρωση χρημάτων. Οι δωρεές από ιδιώτες έχουν εκτοξευθεί καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά τον παλαιστινιακό θύλακα.

Τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει το ισραηλινό μέσο Times of Israel, οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών δημοσίευσαν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με ένα δίκτυο στελεχών της Χαμάς στην Ευρώπη, οι οποίοι διοικούνται από ηγέτες τρομοκρατών στον Λίβανο, με στόχο να επιτεθούν σε ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η Mossad και η Shin Bet, της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών και της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, αντίστοιχα, φέρονται να έδωσαν πληροφορίες σχετικές πληροφορίες στις υπηρεσίες ευρωπαϊκών κρατών.

Το εν λόγω δίκτυο, σύμφωνα με το Times of Israel, φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Σουηδία, αλλά και να αγοράσει drones, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Και ξαφνικά τα τουρκικά drones έχουν χάσει μεγάλο μέρος της λάμψης τους

Αμερικανικά drones αναζητούν τους ομήρους που κρατά η Χαμάς

Πίεση στο σύστημα υγείας από περιστατικά κορονοϊού και γρίπης

Αφήστε ένα σχόλιο