AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Συνδυαστική φυτοπροστασία από την Emphyton που λύνει τα χέρια των παραγωγών

[ad_1]

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στον συνδυασμό της χημικής και φιλικής προς το περιβάλλον φυτοπροστασίας, θεωρώντας τον αναπόσπαστο παράγοντα για την επίτευξη βιώσιμης αγροτικής παραγωγής. Το γεγονός παρακολούθησε ακροατήριο από πολλές περιοχές της Ελλάδος με επίκεντρο τους γεωπόνους από την Θεσσαλία.


Στον χαιρετισμό του, ο κύριος Κώστας Αγγελάκης, Εμπορικός Διευθυντής της Emphyton, πραγματοποίησε μια συνοπτική αναδρομή των επιτευγμάτων της εταιρίας τα τελευταία 16 χρόνια, υπογραμμίζοντας τη συνεχή και ενεργή παρουσία της στον τομέα της θρέψης και βιοδιέγερσης με καινοτόμα προϊόντα. Την σκυτάλη πήρε ο κύριος Γιώργος Πουλτσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική της Emphyton 2024-2030, επισημαίνοντας την σημασία του συνδυασμού συμβατικής και βιολογικής φυτοπροστασίας, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον καταναλωτή.


Το ενδιαφέρον στην συνέχεια επικεντρώθηκε στους εξέχοντες προσκεκλημένους ομιλητές και ακαδημαϊκούς. Ο καθηγητής Φυτοπαθολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Καραογλανίδης, παρουσίασε με εκτενή ανάλυση τα αποτελέσματα του προϊόντος Bioclean LKE κατά του Βακτηριακού Καψίματος (Erwinia Amylovora) της αχλαδιάς, βασιζόμενος σε πειραματικά δεδομένα που προέκυψαν από την πρώτη χρονιά πειραματισμού σε αγρό στην περιοχή του Τυρνάβου. Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας και Φαρμακολογίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κύριος Εμμανουήλ Ροδιτάκης, παρουσίασε την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Epsilon στα πλαίσια ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των σημαντικότερων εχθρών της τομάτας υπό κάλυψη (Bemisia tabaci και Tuta absoluta) στην περιοχή της Ιεράπετρας και της Μεσσαράς Κρήτης.


Η παρουσία των εταιριών ICB Pharma και BTU Center, αποτέλεσε επίσης, εξέχον σημείο της ημερίδας. Η κυρία Ewa Balazinska, Εκπρόσωπος και Marketing Manager της ICB Pharma, παρουσίασε λεπτομερώς τα προϊόντα Epsilon και Silicion. Τέλος, ο κύριος Dmytro Yakovenko, Επικεφαλής Διεθνών Αγορών της BTU Center, ανέπτυξε την καινοτομία για τον ελλαδικό χώρο, εξετάζοντας την επίδραση των μικροοργανισμών στη γονιμότητα των εδαφών, με παραδείγματα από τα προϊόντα Groundfix και Azotohelp, και την εφαρμογή τους στην περιοχή του Τυρνάβου στην καλλιέργεια του Καλαμποκιού.

[ad_2]

Source link

Related posts

Εξελίξεις της Παγκόσμιας Παραγωγής Γάλακτος από την Rabobank

Με χρυσά αστέρια γεύσης οι κοτομπουκιές ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Φωτοβολταϊκά στο χωράφι και για συνεταιρισμούς διεκδικεί η ΕΘΕΑΣ

Αφήστε ένα σχόλιο