AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των βουλευτών ζητά ο Νίκος Καραπάνος για το πρωτοδικείο!

[ad_1]

Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος αναφέρει,

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις φαίνεται ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.

Αν πραγματικά επιβεβαιωθούν όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες θα πρόκειται για ένα ατόπημα, χωρίς προηγούμενο.

Συγκεκριμένα θα πρόκειται για κατάργηση μια σημαντικής δομής της Δικαιοσύνης με δικαστική ύλη τεράστια που γεωγραφικά καλύπτει το ήμισυ και πλέον της γεωγραφικής και πληθυσμιακής περιφέρειας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Το παράδοξο είναι ότι σε άλλες περιφέρειες της χώρας παραμένουν υφιστάμενα Πρωτοδικεία με πολύ μικρότερη δικαστική ύλη, ίσως γιατί εκεί υπάρχει «Μπάρμπας από την Κορώνη»…

Αύριο συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου πρότασή μου είναι εκτός των κινητοποιήσεων που θα πρέπει να γίνουν, το σώμα να αποφασίσει ειδική έκτακτη συνεδρίαση για το ζήτημα. Στην συνεδρίαση αυτή θα πρέπει να κληθούν και να παρουσιάσουν τις απόψεις όλοι οι βουλευτές.

Ειδικά, θα πρέπει να παραστούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ώστε να αποκαλύψουν την στάση τους, όταν θα έρθει προς ψήφιση, το σχετικό νομοσχέδιο.

Το βέβαιο είναι ότι για ακόμη μια φορά το Μεσολόγγι δεν αντιμετωπίζεται ως έδρα Περιφερειακής Ενότητας, κυρίως όμως δεν λαμβάνονται υπόψη, πραγματικά στοιχεία.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αλλού εξαιρέσεις και εδώ που επιβάλλεται η εξαίρεση να μην συμβαίνει.

Και επαναλαμβάνω, συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης αφού και η δικαστική ύλη είναι τεράστια και η περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά είναι μεγάλη, όπως και ο πληθυσμός της.

Αποτέλεσμα –  εάν δεν υπάρξει η εξαίρεση δηλαδή η διατήρηση ως έχουν των δυο Πρωτοδικείων στην Αιτωλοακαρνανία – θα είναι η ταλαιπωρία και μόνο των πολιτών. Δηλαδή η προωθούμενη μεταρρύθμιση θα προκαλέσει, παρά θα λύσει προβλήματα.

Θέλω να πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα αντιληφθεί το λάθος της συγκεκριμένης πρότασης.

Υ.Γ. 10 χρόνια μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ας μην μπει ακόμη μια ταφόπλακα στο Μεσολόγγι, σε μια συγκυρία που και πάλι η περιοχή του, δεν έχει κυβερνητική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Related posts

Τζόκερ Κλήρωση 7/3/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

aitoloakarnanianews

Συνάντηση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

aitoloakarnanianews

Δυτική Ελλάδα: Η ακίνητη περιουσία σε δις ευρώ σύμφωνα με τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο