AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Συνοδεία τριών νέων μοντέλων η σειρά των ερπυστριοφόρων John Deere 9RX

[ad_1]

Η John Deere παρουσίασε το ισχυρότερο τρακτέρ της σειράς που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη φετινή έκθεση Commodity Classic στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ, επεκτείνοντας τη γκάμα 9RX με τα μοντέλα 9RX 710, 770 και 830. Με πρωτοφανείς επιδόσεις έλξης, βελτιωμένη άνεση του χειριστή και τις πιο πρόσφατες δυνατότητες γεωργίας ακριβείας, ενσωματωμένες σε ένα πλάτος οχήματος μικρότερο από 3 μέτρα, τα νέα μοντέλα 9RX είναι κατάλληλα για τις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο.

Εξαιρετική απόδοση έλξης

Τα νέα μοντέλα 9RX είναι εξοπλισμένα με τον κινητήρα JD18X 18 λίτρων, ο οποίος προσφέρει μέγιστη ιπποδύναμη έως 913 ίππους με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου -νοώντας την κατανάλωση στη συγκεκριμένη κατηγορία ιπποδύναμης- και ροπή έως 4.234 Nm με το κορυφαίο μοντέλο. Ειδικότερα, επιτυγχάνει πλήρη συμμόρφωση με τη Φάση 5, χωρίς την ανάγκη χρήσης υγρού καυσαερίων (DEF) /AdBlue.

Η επιλογή της τριπλής υδραυλικής αντλίας με μέγιστη παροχή έως 636 λ./λ. και η υδραυλική έξυπνη διαχείριση ισχύος (IPM), η οποία παρέχει έως και 40 επιπλέον ίππους, εάν απαιτείται, παρέχουν αρκετή ισχύ ακόμη και για τα μεγαλύτερα, υδραυλικά εργαλεία.

Το νέο πλήρως μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων e21 PowerShift με Efficiency Manager αξιοποιεί αβίαστα τις υψηλές επιδόσεις και τη ροπή του κινητήρα του 9RX, ενώ ο αυτοματισμός, που είναι γνωστός από το κιβώτιο ταχυτήτων e23TM, εξασφαλίζει εξαιρετική οδηγική άνεση. Οι 21 ταχύτητες του διαθέτουν κοντή απόσταση μεταξύ τους, επιτρέποντας στους χειριστές να ρυθμίζουν εύκολα την κατάλληλη ταχύτητα για διαφορετικές εργασίες. Τα νέα σώματα από κάτω με τα μεγαλύτερα γρανάζια κίνησης διαμέτρου 1.200 χλστ. διαθέτουν γωνία 110°. Το μέγιστο βάρος έρματος, στα 38.100 κιλά, εξασφαλίζει ότι η ισχύς και η ροπή μεταφέρονται αποτελεσματικά στο έδαφος. Παρόλο που οι αυξημένες ιπποδυνάμεις του νέου 9RX απαιτούν μεγαλύτερο όχημα, το ελάχιστο επίπεδο πίεσης στο έδαφος παραμένει στα 0,58 kg/cm², συγκρίσιμο με τα σημερινά μικρότερα μοντέλα 9RX.

Ενισχυμένη άνεση χειριστή

Με τη νέα καμπίνα CommandView 4 Plus, οι χειριστές θα απολαμβάνουν σημαντικά βελτιωμένη άνεση και ορατότητα, καθώς και σημαντική αύξηση του δαπέδου της καμπίνας. Η νέα ανάρτηση της καμπίνας, που διαθέτει τρεις βαθμούς ελευθερίας, σε συνδυασμό με ένα απομονωμένο υποπλαίσιο, προσφέρει μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς.

Το σύστημα διεύθυνσης ActiveCommand Steering (ACSTM) ρυθμίζει την προσπάθεια διεύθυνσης με βάση την ταχύτητα του εδάφους, εξασφαλίζοντας εύκολο και ακριβή χειρισμό. Με μόνο 3,5 στροφές του τιμονιού από κλείδωμα σε κλείδωμα στο χωράφι και αλλαγή της αναλογίας σε 5 στροφές από κλείδωμα σε κλείδωμα στο δρόμο για βελτιωμένο έλεγχο, το 9RX διευκολύνει την παραγωγικότητα και την άνεση του χειριστή.

Παράλληλα, το σύστημα γρήγορου ανεφοδιασμού καυσίμου επιτρέπει τον ανεφοδιασμό της δεξαμενής πετρελαίου των 1.952 λίτρων σε λιγότερο από 4 λεπτά, ενισχύοντας περαιτέρω την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και μειώνοντας στο ελάχιστο τον καθημερινό μη παραγωγικό ή «κενό» χρόνο.

Επιπλέον, τα σημεία καθημερινής συντήρησης είναι εύκολα προσβάσιμα από το έδαφος ή μέσω του νέου σημείου σέρβις γύρω από την καμπίνα. Το εκτεταμένο διάστημα συντήρησης υδραυλικού λαδιού στις 4.000 ώρες και ο προαιρετικός αντίστροφος ανεμιστήρας συμβάλλουν περαιτέρω στην αύξηση του χρόνου λειτουργίας.

Τελευταίες δυνατότητες γεωργίας ακριβείας

Το 9RX διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ευφυούς γεωργίας, όπως το υψηλής ευκρίνειας G5Plus CommandCenter 32,5 εκ. (12,8 ιντσών) και η πλήρης ενσωμάτωση της τεχνολογίας John Deere Precision Ag Technology, τα Variable Rate Control, 1-Click-Go-AutoSetup, Section Control και η πλήρης συμβατότητα AEF ISOBUS. Τα τυπικά χαρακτηριστικά, όπως η συνδεσιμότητα JDLink, η τεκμηρίωση και το DataSync, αυξάνουν τη συνολική απόδοση λειτουργίας. Το δωρεάν John Deere Operations Center, τέλος, χρησιμεύει ως κεντρική πλατφόρμα για τη σύνδεση μηχανημάτων, χειριστών και πεδίων, διευκολύνοντας την εισαγωγή δεδομένων και τη συνεργασία με τρίτους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Διακοπή της απότομης αύξησης των τιμών γεωργικών προϊόντων το 2023 βάσει Eurostat

Αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε άνοδο της αγοράς για τα προϊόντα κατά της τροφικής δυσανεξίας

Ενθουσίασε τους οπαδούς της Μπάρτσα η φανέλα των Rolling Stones”

Αφήστε ένα σχόλιο