AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αγανάκτηση για την ανικανότητα της αστυνομίας να αποτρέψει μια ακόμα δολοφονία γυναίκας

[ad_1]

Στη Βουλή έφερε τη νέα γυναικοκτονία έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης Έλενα Ακρίτα, με κοινοβουλευτική της ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτηση που συνυπογράφεται από τον αρμόδιο Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα, παρατίθενται τα εξοργιστικά γεγονότα που καταδεικνύουν για άλλη μια φορά, όπως και στη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα τον Δεκέμβριο του 2023, την ανικανότητα των αστυνομικών αρχών να παράσχουν επαρκή προστασία σε θύματα έμφυλης βίας, βίας που κατά κανόνα προηγείται της δολοφονίας τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ενημερώσει για τις ακριβείς ενέργειες των αστυνομικών οργάνων στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων και να καταλογίσει τις αναλογούσες ευθύνες. Ζητείται επίσης από τον υπουργό να ενημερώσει αν θεωρεί ότι οι μέχρι σήμερα δράσεις του υπουργείου του στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης του προσωπικού της ΕΛΑΣ για τη διαχείριση της έμφυλης βίας είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερωτάται τέλος το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν υφίσταται επιχειρησιακό πρωτόκολλο ενεργειών για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας, αλλά και πώς εξηγεί τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών τα τελευταία χρόνια καθώς και τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση συνολικά, ώστε αυτά επιτέλους να μειωθούν.

ieidisis.gr

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω έργων στη σήραγγα «Θησέας»

aitoloakarnanianews

Μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί η νέα γέφυρα Ευηνοχωρίου

aitoloakarnanianews

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Αιμοδοσία της Ν.Μ Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο