AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Σύγχυση περί προαναγγελίας έως 5ήμερης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

[ad_1]

Γάζα - Καταστροφή

Κήρυξη κατάπαυσης του πυρός με διάρκεια 4-5 ημερών και έναρξη από σήμερα σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων, φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, όπως δήλωσε στην Ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ (“Αύριο”) αντιπρόσωπος της Παλαιστινιακής οργάνωσης, κάτι που όμως διαψεύδουν οι Ισραηλινές αρχές.

Συγκεκριμένα, πηγή πληροφοριών προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή σε επικοινωνία με τον Ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet – την ψηφιακή έκδοση της Ισραηλινής εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ – τονίζοντας πως δεν συνήφθη τέτοια συμφωνία.

Σύμφωνα με την Ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ, ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε πως η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 11:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) και προβλέπει επίσης την αποφυλάκιση περίπου 150 γυναικών και παιδιών που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

Συμμετοχή Γεραπετρίτη στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σήμερα σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>


[ad_2]

Source link

Related posts

Το Συνταγματικό Δικαστήριο σταματά την πράσινη μετάβαση

«Συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος..” δηλώνει η Κομισιόν

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε Apple, Google και Meta

Αφήστε ένα σχόλιο