AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Τα δωρεάν του Νοεμβρίου στην Αθήνα

[ad_1]

Και σινεμά έχει και και δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, και συναυλίες, και θέατρα, και δωρεάν εργαστήρια.

Ο Νοέμβρης ήρθε και έχει απ’ όλα, με ελεύθερη είσοδο. Για περάστε.

Ξενάγηση στο εργαστήριο του συντηρητή στην Εθνική Πινακοθήκη

Τετάρτες 1 Νοεμβρίου, 22 Νοεμβρίου στις 11.30 και 13.30

Η Διεύθυνση Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συλλογών, Καλλιτεχνικού και Μουσειολογικού Προγραμματισμού και τη Διεύθυνση του Μουσείου, προσκαλεί το κοινό κάθε ηλικίας σε μια αλλιώτικη σειρά ξεναγήσεων στο Κεντρικό Κτήριο της ΕΠΜΑΣ, όπου θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσει τους συντηρητές και ερευνητές της να εργάζονται in situ.

Τις Τετάρτες 1 Νοεμβρίου, 22 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου (ώρα 11.30 και 13.30), σε μια ωριαία δράση ανοιχτή σε όλους, οι αρμόδιοι συντηρητές, ερευνητές και επιμελητές του Μουσείου θα υποδέχονται στην Αίθουσα Συλλογής Δυτικοευρωπαϊκής Ζωγραφικής το κοινό, το οποίο θα μυηθεί στη διαδικασία συντήρησης και φυσικοχημικής έρευνας πάνω στο έργο του Charles Louis Lucien Muller “30ή Μαρτίου 1814”, μαθαίνοντας παράλληλα την ιστορία του μνημειώδους αυτού έργου, αλλά και τα επιστημονικά και πρακτικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την αποκατάστασή του λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Για κρατήσεις: [email protected].

«Αίνιγμα» από τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» στο Θέατρο Σταθμός

2 Νοεμβρίου στις 19.00

Η θεατρική ομάδα αστέγων “Walkabout” της Equal Society επιστρέφει για να παρουσιάσει την 11η παράστασή της σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Δορλή. Το έργο θέτει ερωτήματα, για τη ζωή και τον θάνατο. Τι δίνει αξία στη ζωή; Πρέπει να παίρνουμε τον θάνατο στα σοβαρά; Για να παραλάβεις το εισιτήριο κάνε εγγραφή στο eventora. https://www.eventora.com/el/Events/ainigma-walkabout-

Aποχαιρετώντας το φθινόπωρο στην Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

3 Νοεμβρίου στις 20.00

Μία συναυλία για 2 φλάουτα και πιάνο, Danilo de Luca – Eυάγγελος Κοκκόρης – Ελίνα Μπουτιέρη. Ένα ευρύ μουσικό φάσμα από τον 17ο αιώνα έως τις ημέρες μας, από τον Johann Adolf Hasse έως τον S. Rachmaninoff, τον M.Ravel και τον Μichel Legrand.

Προβολή του «The Rocky Horror Picture Show» στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

4 Νοεμβρίου στις 19.15

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Mooviereel γιορτάζουν το Halloween με την προβολή της θρυλικής ροκ όπερας – κωμωδίας τρόμου, “The Rocky Horror Picture Show” (1975) του Τζιμ Σάρμαν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Σούζαν Σαράντον, ο Μπάρι Μπόστγουϊκ και ο Τιμ Κάρι σε ένα ρόλο ζωής ως ο Δρ. Φρανκ-εν-Φέρτερ.

Στην προβολή της ταινίας-φαινόμενο, που χαρακτηρίστηκε το ύψιστο cult movie στην ιστορία του σινεμά είναι πλέον παραδοσιακό να συμμετέχει και το κοινό διαδραστικά. Μπορείς να φέρεις μαζί σου σερπαντίνες, καραμούζες και πλαστικά γάντια. Έξτρα πόντοι αν έρθεις ντυμένος, είτε ως χαρακτήρας της ταινίας είτε ως… ό,τι θες.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

5 Νοεμβρίου

Η τουριστική σαιζόν τελείωσε, οι δωρεάν Κυριακές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επιστρέφουν. Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η είσοδος θα είναι δωρεάν, μεταξύ άλλων, στην Ακρόπολη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά, τον Κεραμεικό, αλλά και αρχαιολογικούς χώρους που γίνονται ωραία μονοήμερη εκδρομή –τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Αμφιαράειο του Ωρωπού και τη Νεμέα, για παράδειγμα.

Μεγαλώνοντας παιδιά στην Ψηφιακή Εποχή στη Στέγη

7 Νοεμβρίου 2023 – 30 Ιανουαρίου 2024, 17.00 με 19.00

Γνώσεις, ταχύτητα, “επικοινωνία”, αλλεπάλληλα ερεθίσματα, φαντασία, επιλογές, αλλά και… κίνδυνοι. Το “σερφάρισμα” στην εικονική πραγματικότητα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Τι πραγματικά όμως συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο των παιδιών; Πώς πλοηγούνται στο διαδίκτυο, ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν, τι αναζητούν και σε τι κινδύνους εκτίθενται; Πώς ένας γονέας μεγαλώνει με ασφάλεια το παιδί του στην ψηφιακή εποχή;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ενδιαφέροντος, αλλά δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. https://form.jotform.com/232813961113350

Εργαστήριο Κηπουρικής για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ

19 Νοεμβρίου στις 11.00

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το Φθινόπωρο ξεχωριστά εργαστήρια κηπουρικής για ενήλικες. Διαμορφώνοντας αειφόρα τον κήπο και τη βεράντα μας

Στις 19 Νοεμβρίου, θα ανακαλύψουμε τεχνικές που θα μας δώσουν ένα άριστο αποτέλεσμα διαμόρφωσης του κήπου χωρίς να απαιτούνται, στη συνέχεια, πολλές ενέργειες συντήρησης. Συζητάμε για τις αρχές αειφόρου σχεδιασμού εξωτερικών χώρων, τις πέντε ομάδες φυτών φύτευσης εξωτερικών χώρων καθώς και για συμβουλές ανάπτυξης ενός μικρού κήπου. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στον Λαχανόκηπο, όπου θα κλαδέψουμε τριανταφυλλιές και θα δοκιμάσουμε συνθέσεις ζαρντινιέρας. Ελεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας.

Η ισπανική κιθάρα στα χρόνια του ντε Φάγια και του Λόρκα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

24 Νοεμβρίου στις 19.30

Γύρω στο 1920 στην Ισπανία, η κιθάρα αναγεννήθηκε μέσα από ένα σύγχρονο ρεπερτόριο ενώ παράλληλα λάβαινε εκτίμηση μέσα από τη μουσική της Ανδαλουσίας. Τα πρώτα αυτά έργα γραμμένα από συνθέτες μη-κιθαριστές, εκπροσωπούν την πρωτοποριακή γενιά του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, σε μια εποχή που το όργανο έψαχνε την ταυτότητα και το χώρο του μέσα στην έντεχνη μουσική της Ισπανίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Εξερευνώντας όχι μόνο ένα ξεχασμένο ρεπερτόριο αλλά και μια τεχνοτροπία παιξίματος, η συναυλία του Γιάννη Ευσταθόπουλου επαναδημιουργεί τις διάφορες κιθαριστικές εκφάνσεις που συνυπήρχαν γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα, ίσως την πιο δημιουργική καλλιτεχνικά περίοδο της Ισπανίας.

Πρόγραμμα:

Julián Arcas Fantasia sobre “El paño”

Francisco Tárrega Prelude no.5

Enrique Granados Danza no.5 (arr. Llobet)

Miguel Llobet Canciones populares catalanas

Isaac Albéniz Sevilla (arr. Llobet)

Ernesto Halffter Danza de la pastora (arr. José de Azpiazu)

Manuel de Falla Homenaje

(arr. Miguel Llobet) Romance del pescador, Canción del fuego fatuo

Julián Bautista Preludio y danza

Salvador Bacarisse Pavana

 

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Συχνά εμπόδια στην απώλεια βάρους: Tι φταίει;

Μυστικά για να καθυστερήσουν οι… λευκές τρίχες

Σκέφτεστε να κάνετε μια κρουαζιέρα; Οδηγίες για… «πρωτάρηδες»!

Αφήστε ένα σχόλιο