AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τα πέντε μηνύματα που έστειλε η Ρωσία με το πιο βίαιο στρατιωτικό χτύπημα μέχρι σήμερα

[ad_1]

Σε διεθνιστές και ΝΑΤΟ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  επιβεβαίωσε  ότι πραγματοποίησε αυτές τις μέρες τις πιο σκληρές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε η λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση. 

Η άνευ προηγουμένου, όπως την χαρακτηρίζουν, ευρεία επίθεση έστειλε 5 μηνύματα στην διεθνιστική Δύση και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ!

Αυτά είναι:

  • Πρώτον, η Ρωσία παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία, με την βοήθεια του ΝΑΤΟ, βύθισε ένα από τα αποβατικά πλοία της που ήταν ελλιμενισμένο σε λιμάνι στην ανατολική Κριμαία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το Κίεβο έχει αποκτήσει τον έλεγχο των βρετανικών πυραύλων κρουζ αέρος-εδάφους Storm Shadow, με μεγαλύτερο βεληνεκές από πριν. Ως εκ τούτου, ήταν σημαντικό για την Ρωσία να απαντήσει σε αυτή την κλιμάκωση από την πλευρά του Κιέβου με μια συντριπτική επίδειξη δύναμης, προκειμένου να αποτρέψει το καθεστώς του Ζελένσκι από περαιτέρω κλιμάκωση, είτε με τους ίδιους πυραύλους είτε με άλλα μέσα που έχει στη διάθεσή του.
  • Δεύτερον, μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης το περασμένο καλοκαίρι, ο Ζελένσκι διέταξε τις δυνάμεις του να ενισχύσουν ολόκληρο το μέτωπο, κάτι που η Ρωσία κατάλαβε και θέλησε να δείξει πως καμία ποσότητα χαρακωμάτων και άλλων εμποδίων στο πεδίο της μάχης, όσο φαρδιά και μακρά κι αν ήταν, δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τον ρυθμό της ειδικής επιχείρησης της Μόσχας. Οποιαδήποτε επιβράδυνση των προσπαθειών της Ρωσίας θα μπορούσε να παρερμηνευτεί από τους αντιπάλους της ως αδυναμία και προθυμία να παγώσει η σύγκρουση κατά μήκος της γραμμής επαφής, παρόλο που οι τρεις κύριοι στόχοι που έθεσε η Μόσχα για την στρατιωτική επιχείρηση δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί. Αυτοί οι κύριοι στόχοι είναι η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, η αποναζικοποίηση της Ουκρανίας και η αποκατάσταση της συνταγματικής ουδετερότητας της χώρας (σ.σ. ανεπίσημα η Ρωσία ενδέχεται να θέλει ακόμα περισσότερα εδάφη πέραν των προαναφερθέντων). 
  • Ο Πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε πρόσφατα ότι θα ήθελε να επιτύχει αυτούς τους στόχους μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά ότι δεν θα διστάσει να συνεχίσει να επιδιώκει αυτούς τους στόχους με στρατιωτικά μέσα, εάν η διπλωματία δεν είναι δυνατή. Συνολικά, αυτές οι δηλώσεις αποτελούν το τρίτο μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Πούτιν – δηλαδή το μήνυμα ότι δεν είναι αδύναμος. Εάν τα μέτωπα είχαν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό παγωμένα και η Ρωσία δεν είχε αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές της -ακόμα κι αν δεν είχε βυθιστεί κανένα πλοίο προσγείωσης- τότε το κοινό δεν θα πίστευε τα λεγόμενά του!
  • Το τέταρτο μήνυμα ήταν ότι η Ρωσία θέλει οι Ουκρανοί να αμφιβάλλουν όλο και περισσότερο για το νέο καθεστώς στρατολόγησης του καθεστώτος Ζελένσκι και τις αυταπάτες του για μέγιστη νίκη επί της Ρωσίας. Ο Ζελένσκι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την ευθύνη για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης που οδήγησε σε αυτή τη μη δημοφιλή κίνηση στο πλαίσιο της στρατολόγησης και η οποία έχει επιδεινώσει τις προϋπάρχουσες εντάσεις μεταξύ του ίδιου και των αντιπάλων του, κυρίως του αρχιστράτηγου της Ουκρανίας, Valery Saluzhny. Αυτές οι εντάσεις είναι τόσο σοβαρές που ένας ειδικός στο ισχυρό think tank Atlantic Council κάλεσε πρόσφατα τον Zelensky να σχηματίσει μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» για να μετριάσει τον «δικαιολογημένο δημόσιο θυμό εναντίον του», που θα μπορούσε να υπονομεύσει την κυριαρχία του ακόμη περισσότερο.
  • Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η Ρωσία με την μεγαλύτερη αεροπορική της επίθεση μέχρι σήμερα ήταν ότι θα κερδίσει τον αγώνα υλικοτεχνικής υποστήριξης και τον πόλεμο φθοράς με τέτοια διαφορά που η Δύση δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει κανένα κέρδος για την Ουκρανία! Αυτό που έγινε με την επίθεση είναι ένα σημάδι του τι μπορεί να συμβεί εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ρωσίας!
photo freepik


[ad_2]

Source link

Related posts

Τα σενάρια για «ψύχρα» στις σχέσεις Μητσοτάκη-Φλώρου κι ένα βίντεο που συζητείται πολύ

Τι ΔΕΝ θα δει ο Στέφανος Κασσελάκης στη θητεία του

Η μεγάλη των ένστολων φυγή – Τα…πάντα για να μην συρρικνωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο