AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Τα προϊόντα της «Μόνιμη Μείωση Τιμής» έφτασαν τα 1.100

[ad_1]

Στο συνέδριο συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα της ακρίβειας καθώς και των διαδοχικών πολύπλευρων εξωγενών κρίσεων και των συνεπειών τους στο εμπόριο και την οικονομία.

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι ήδη τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» έφτασαν τα 1.100: « Η αγορά αγκάλιασε το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο στηρίζει τους καταναλωτές, τονώνει τον υγιή ανταγωνισμό και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Χωρίς καταναλωτές δεν μπορούμε να έχουμε εμπορικές επιχειρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλιματική αλλαγή

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της παραγωγής και των τιμών, αλλά και στην αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας:

«Η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα από την πράσινη μετάβαση την οποία επιδιώκουμε να πετύχουμε. Θέλουμε μέχρι το 2030, το 80% της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ», υπογράμμισε.

Το «καλάθι των Χριστουγέννων»

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο υπουργός ανάπτυξης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ενωσης Σουπερμάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), με τους οποίους συζήτησε για το γιορτινό καλάθι, τις μειώσεις τιμών και τις προσφορές, ενόψει των γιορτών αλλά και των ρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η λίστα των προϊόντων που θα περιλαμβάνει το «καλάθι των Χριστουγέννων» και για τις φετινές γιορτές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και φέτος επαναφέρει το «καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, μεταξύ άλλων γαλοπούλα, μοσχάρι, βασιλόπιτα και γλυκίσματα όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη.

Μάλιστα η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς στόχος είναι η ισχύς του να ξεκινήσει από την Τέταρτη 12 Δεκεμβρίου 2023 με διάρκεια έως τις 3 Ιανουαρίου 2024.

Οπως και πέρυσι στο καλάθι υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και για το «καλάθι του Αγιου Βασίλη» με τα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

πηγή: ot.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Ενημερωμένα μέτρα αλιείας στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό από την ΕΕ

Ολοκληρωµένες λύσεις Business Banking Αγροδιατροφικός Τοµέας

Η Κουρέλλας με 90% εξαγωγές σχεδιάζει την επέκτασή της στην Ελλάδα μετά την εξαγορά από τη Δέλτα

Αφήστε ένα σχόλιο