AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα (vid)

[ad_1]

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα έχει γίνει το βασικό θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τον οδικό χάρτη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ», ενώ αναφέρουν ότι «ο Ερντογάν ήδη είχε δηλώσει πως οι σχέσεις των δύο χωρών επηρεάζονται αρνητικά από τις ΗΠΑ».

Το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL μετέδωσε:

«Συνεχίζεται η διπλωματική δράση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσει άλλη μία σημαντική επίσκεψη. Θα ταξιδέψει στη γειτονική Ελλάδα και θα έχει επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Επίσης, θα υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια στην ατζέντα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο θα συνεδριάσει μετά από 7 χρόνια υπό την προεδρία των δυο ηγετών».

«Στις συνομιλίες θα τεθεί και ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί σχετικά με τα θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Επίσης, αναμένεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη».

Όπως μετέδωσε το A HABER: «Θα πραγματοποιηθεί άλλη μια σημαντική επίσκεψη και αυτή θα είναι στην Αθήνα. Έτσι, θα είναι η δεύτερη σημαντική επίσκεψη του προέδρου. Πριν από την επίσκεψη ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι τις σχέσεις μας επηρεάζονται αρνητικά από τις ΗΠΑ».

[ad_2]

Source link

Related posts

Σάββας Καλεντερίδης: Στη Χάγη για οριοθέτηση, αποστρατιωτικοποίηση και κυριαρχία των νησιών θέλει ο Ερντογάν

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με πύραυλο Zircon

Ο Ερντογάν θέλει ολόκληρη την Κύπρο, το ακούσατε στο ΥΠΕΞ;

Αφήστε ένα σχόλιο