AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τα…χρειάστηκαν οι Πολωνοί! Έκτακτες συσκέψεις και στρατιωτική ετοιμότητα, vid

[ad_1]

Η ρωσική επιδρομή σε όλη την Ουκρανία προκάλεσε συναγερμό στο νατοϊκό κράτος.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση με τη στρατιωτική ηγεσία μετά από παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας από αντικείμενο από την Ουκρανία, αναφέρει το προεδρικό γραφείο.

«Ο Πρόεδρος Andrzej Duda είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Σήμερα, θα υπάρξει επείγουσα συνάντηση στο Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας με τον Υπουργό Kosiniak-Kamysz, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Wieslaw Kukula και τις Ένοπλες Δυνάμεις Επιχειρησιακός Διοικητής Maciej Klisz στη 13:00 [τοπική ώρα]», ανέφερε το γραφείο.

Με τη σειρά του, το Κέντρο Πληροφοριών της Πολωνικής Κυβέρνησης ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε επείγουσα συνάντηση για το περιστατικό μεταξύ του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των αρχηγών της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών , και της Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας.

Νωρίτερα, η επιχειρησιακή διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι ένα άγνωστο εναέριο αντικείμενο εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο από την ουκρανική πλευρά, συνοδευόταν από αεράμυνα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

«Σήμερα το πρωί, ένα αγνώστου ταυτότητας εναέριο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας από τα σύνορα με την Ουκρανία και από τη στιγμή της διέλευσης των συνόρων μέχρι την εξαφάνιση του σήματος παρακολουθήθηκε από τα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας της χώρας».

Σύμφωνα με τις τρέχουσες διαδικασίες, «ο επιχειρησιακός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων επιστράτευσε τις δυνάμεις και τα μέσα που είχε στη διάθεσή του», πρόσθεσε ο πολωνικός στρατός.

(ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PA photo)


[ad_2]

Source link

Related posts

Παραιτήσεις και συνθήκες εργασίας στις ΕΔ-Κίνδυνος οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν

aitoloakarnanianews

Σκληρή γλώσσα από τους FT κατά Ισραήλ και ΗΠΑ: Ώρα για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Σουδάν: Τουλάχιστον 28 νεκροί σε επίθεση των παραστρατιωτικών εναντίον χωριού

Αφήστε ένα σχόλιο