AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Τα 3 μυστικά για τέλειο τζατζίκι, σαν να το έχει ετοιμάσει σεφ

[ad_1]

Το τζατζίκι είναι ένα από τα πιο κλασικά ντιπ και υπάρχουν στο ελληνικό τραπέζι.

Μπορεί να συνοδεύει τα ψητά μας, τις πατάτες και τα ορεκτικά, είναι δροσερό, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα ενώ ταιριάζει τέλεια και με φρυγανισμένο ψωμί.

Όσο διαδεδομένο κι αν είναι όμως το τζατζίκι, υπάρχουν 3 κοινά λάθη που αλλοιώνουν τη γεύση του και κυρίως την υφή του. Για να φτιάξετε λοιπόν το τέλειο τζατζίκι στα εορταστικά τραπέζια, παρακάτω έχουμε τα μυστικά ώστε να βγει πηχτό και πεντανόστιμο.

Τα 3 κόλπα για να βγει ο τζατζίκι πηχτό

Ένα βασικό συστατικό είναι το γιαούρτι. Η λιπαρότητα του γιαουρτιού δεν παίζει ρόλο, όπως πολλοί πιστεύουν, ωστόσο εκείνο που θα σας δώσει την τέλεια υφή είναι το στραγγιστό καθώς έχει μία πιο πηχτή σύσταση.

Ακόμη ένας καθοριστικός παράγοντάς για να βγει πηχτό το τζατζίκι πηχτό χωρίς «νερά» είναι στραγγίσετε σωστά το αγγούρι. Αφού τρίψετε το αγγούρι σας είναι σημαντικό να το στραγγίξετε σε μία πετσέτα ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά, ειδάλλως το αγγούρι θα αποβάλλει τα υγρά του αφού προστεθεί στο γιαούρτι, αλλοιώνοντας την υφή και τη γεύση του τζατζικιού.

Αφού ανακατέψετε τα υλικά, πρέπει να αφήσετε το τζατζίκι στο ψυγείο τουλάχιστον ένα βράδυ ώστε να δέσουν όλα τα υλικά, να παγώσει και να αποκτήσει μια τέλεια πηχτή υφή.

(με πληροφορίες από bovary. gr / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Πώς σχετίζεται η COVID-19 με τα καρδιαγγειακά προβλήματα

Τι είναι και τι σχέση έχει με την παχυσαρκία

Ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα συνιστά η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία σε όσους καπνίζουν ή κάπνιζαν παλαιότερα

Αφήστε ένα σχόλιο