AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Τελικά ισχύει ότι υπάρχει ΟΠΚΕ δυο “ταχυτήτων”;

[ad_1]

Στην ιστοσελίδα μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έρχεται πλήθος καταγγελιών από αστυνομικούς που υπηρετούν στις ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της διεύθυνσης ασφάλειας στην Αττική, για ύπαρξη μίας κατάστασης “πατρικίων και πληβείων” μεταξύ των ομάδων που έχουν ως έδρα την γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής και μεταξύ των ομάδων που προσέρχονται στην πρωτεύουσα ενισχυτικά από την επαρχία.

Μας αναφέρουν ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι ομάδες οι οποίες έρχονται ενισχυτικά από την επαρχία, να αμείβονται μαζί με τα επιδόματα που παίρνουν για την “μετανάστευση” τους, έως και το τριπλάσιο πόσο(!) από αυτό που αμείβεται ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί εντός Αττικής- και πιθανώς εκτός του τόπου κατοικίας του – σε όλη του την υπηρεσιακή του καριέρα.

Εδώ, εκτός από ένα θέμα εργασιακής αδικίας, που για την ίδια ακριβώς εργασία δεν αμείβονται με το ίδιο ποσό οι εργαζόμενοι, κάτι το οποίο ορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα, υπάρχει πιθανώς και ζήτημα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Για τα ανωτέρω έχουν μιλήσει δημόσια στο παρελθόν και αρκετοί συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., όπως ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Θεσσαλονίκης κύριος Τσαϊρίδης.

Το ζητούμενο όμως, είναι να απαντήσουν από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, αρχικά αν είναι αληθή τα καταγγελλόμενα και εν συνεχεία, εάν ισχύουν και με βάση ποια επιχειρησιακή και οικονομική μελέτη έχει αποφασιστεί αυτή η “μετανάστευση” ομάδων ΟΠΚΕ στην Αττική;


[ad_2]

Source link

Related posts

Καλλιθέα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη – Οι ρόλοι αρχηγού και προμηθευτή – Newsbomb – Ειδησεις

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ένοπλης ληστείας σε ψιλικατζίδικο – 15χρονος «μπούκαρε» με μαχαίρι – Newsbomb – Ειδησεις

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας – Newsbomb – Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο