AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Τερματισμός της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

[ad_1]

Ρόμπερτ Φίτσο

Ρήγμα στο (σχεδόν) ενιαίο Ευρωπαϊκό μέτωπο υποστήριξης της Ουκρανίας – και μάλιστα σε ημέρα Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. – προκαλεί η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ότι η χώρα του αποφάσισε να διακόψει την αποστολή κάθε στρατιωτικής βοήθειας πλέον προς την Ουκρανία, περιορίζοντας την συνεισφορά της Μπρατισλάβας προς το Κίεβο σε “ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια”.

“Θεωρούμε, ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια, δεν θα εφοδιάζουμε πλέον με όπλα την Ουκρανία“, δήλωσε χωρίς περιστροφές ο κ.Φίτσο μία μόλις ημέρα μετά τον διορισμό του στην πρωθυπουργία, εφαρμόζοντας τη σχετική του δέσμευση έναντι των εκλογέων που τον ανέδειξαν στην εξουσία.

Το Αριστερό, λαϊκιστικό κόμμα Smer του Ρόμπερτ Φίτσο νίκησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με την υπόσχεση ότι θα τερματισθεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα αντιμετωπισθεί η μετανάστευση και η Σλοβακία θα εφαρμόσει “ανεξάρτητη” εξωτερική πολιτική. Ο ίδιος, ηγείται τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού στο οποίο συμμετέχουν ακόμη το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα HLAS και το Ακροδεξιό φιλορωσικό Εθνικό Κόμμα της Σλοβακίας (SNS).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Κινεζικό και Ρωσικό πλοίο ύποπτα για το σαμποτάζ αγωγού φυσικού αερίου και καλωδίων τηλεπικοινωνιών στη Βαλτική

Οι Εργατικοί κάνουν πίσω για τις πράσινες βιομηχανίες

“Χορός” διαμεσολαβήσεων για παράταση εκεχειρίας στη Γάζα

Αφήστε ένα σχόλιο