AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Τεχνοκράτης και πρώην υπουργός ο εκλεκτός του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

[ad_1]

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Εκρέμ Ιμάμογλου, ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, το κόμμα του προέδρου της Τουρκίας, το ΑΚΡ, παρουσίασε το «αντίπαλον δέος» για το στέλεχος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος Μουράτ Κουρούμ μηχανικός, τεχνοκράτης και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΡ για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης. Η υποψηφιότητα του ήταν η τελευταία που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν σε μια τελετή ανακοίνωσης υποψηφίων του ΑΚΡ που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Χάλιτς στην Κωνσταντινούπολη. O Κουρούμ ήταν κεντρικό πρόσωπο όσον αφορά στην αντίδραση της κυβέρνησης Ερντογάν στους καταστροφικούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη νότια Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο, σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Το μεγάλο στοίχημα

Εννέα μήνες μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, που εδραίωσαν την κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματος του, η Τουρκία από σήμερα εισέρχεται και πάλι σε προεκλογική περίοδο. 83 ημέρες απομένουν ως τις κρίσιμες τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου και στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να πάρει πίσω και τις 6 από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με πληθυσμό πάνω από 30 εκατομμύρια κατοίκους που πέρασαν στην αντιπολίτευση το 2019.

Κυρίως όμως να πάρει πίσω την Κωνσταντινούπολη μια πόλη που όταν ίδιος εξελέγη δήμαρχος της, το 1994, είχε 10 εκ. κατοίκους και σήμερα 20, αλλά διοικείται από τον Εκρέμ Ιμάμογλου τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας. «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι» έγραφαν τα συνθήματα που είχαν αναρτηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Χάλιτς στον Κεράτιο, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, που από το πρωί ήταν κατάμεστο από τα στελέχη του ΑΚΡ.

«Γενιντέν Ιστανμπούλ»

Ο πρόεδρος Ερνγτογαν άρχισε την ομιλία του στις 14:00 μμ τοπική ώρα και ενώ το ακροατήριο τραγουδούσε «Γενιντέν Ιστανμπούλ. Πάλι Ιστανμπούλ, πάλι Κωνσταντινούπολη». Πάλι ΑΚΡ, απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος επευφημούμενος συνεχώς από τα στελέχη του. Πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι παρά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, ο Ερντογάν ξεκίνησε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να αλλάξει στάση απέναντι στο Παλαιστινιακό και δεν θα χάσει τον ανθρωπισμό της απέναντι στις θηριωδίες του Ισραήλ.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τους 11 υποψηφίους μητροπολιτικών δήμων και 15 υποψηφίους σε άλλους δήμους που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα μας στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 2024. Εύχομαι προκαταβολικά επιτυχία στους υποψηφίους μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «εμφανιζόμαστε ενώπιον του έθνους μας με υποψηφίους που διεκδικούν λύσεις και όχι δικαιολογίες, που ενεργούν με ταπεινότητα και όχι αλαζονεία, που θα ενεργήσουν με βάση την ατζέντα της πόλης τους και όχι με τους ατομικούς τους στόχους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Παρουσίασε προϋπολογισμό του 2025 ύψους 7,3 δισ. δολαρίων

13ο πακέτο κυρώσεων σε όσους στηρίζουν πόλεμο στην Ουκρανία

«Πονοκέφαλος» στην Χ:για τα αντισημητικά σχόλια του Έλον Μασκ

Αφήστε ένα σχόλιο