AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκη

[ad_1]

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού παρουσιάζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η καμπάνια βασίζεται στις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων που πλέον καταγράφονται σχεδόν καθημερινά.

Θρυαλλίδα του κυβερνητικού σχεδίου για την καταπολέμηση της σχολικής βίας και του bullying είναι η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες και στο πλαίσιο αυτό ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για την ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία.

Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι απλή και εύκολη, καθώς θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είδαν ή βίωσαν. Για τα περιστατικά που θα καταγράφονται στην πλατφόρμα θα ασχολείται το σχολείο και αν οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, τότε θα τα διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης, ενεργοποιώντας την ειδική 4μελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον αυστηροποιούνται οι ποινές και οι συνέπειες για τους μαθητές που ασκούν bullying, καθώς eπανέρχεται η 5μερη αποβολή ενώ αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή. Επίσης επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες, με αναλογία 40-75, ενώ θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης. Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο απαγορεύεται και σήμερα, ωστόσο, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Related posts

Παρέμβαση Σταρακά υπέρ των καθαριστριών στα πανεπιστημιακά τμήματα Αγρινίου και Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Δημιουργία βιβλιοθήκης παιδικής λογοτεχνίας στο ΚΔΑΠ Αστακού/Ευχαριστήριο στην οικογένεια Κουτσαγγέλη

aitoloakarnanianews

Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα, Πέμπτη 8/2

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο