AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Την Πέμπτη στον «Ευαγγελισμό» το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην Αθήνα | Ειδησεις

[ad_1]

Από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αρχίζει σήμερα (12/3) η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με στόχο την μείωση των αναμονών

Από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αρχίζει σήμερα (12/3) η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με στόχο την μείωση των αναμονών. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης «με αυτό το μέτρο καθημερινά θα πραγματοποιούνται περισσότερα χειρουργεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε, η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20%.».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαρινάκης την Πέμπτη 14 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην Αθήνα, στον Ευαγγελισμό ενώ σήμερα θα διεξαχθούν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ένα στο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου. «Θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό θα ελέγχεται αν κάθε κλινική κάνει τον ίδιο αριθμό χειρουργείων με αυτόν που έκανε πριν την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων».

Το κόστος των σημερινών χειρουργείων θα καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας, ενώ για τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία της χώρας, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν εκείνοι με το κόστος.

Η προτεραιοποίηση των επεμβάσεων θα γίνει σύμφωνα με την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, ενώ έχει δημιουργηθεί η κατηγοριοποίηση των χειρουργικών επεμβάσεων, με βάση ιατρικά κριτήρια. Αυτή η κατηγοριοποίηση θα καθορίζει και το κόστος το οποίο θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα υλοποιηθούν με ορίζοντα να αποτελέσουν μόνιμη λύση για το σύστημα Υγείας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μαζί με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την άμεση μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών, όμως ο απώτερος σκοπός είναι να αποτελέσουν μόνιμη δυνατότητα του Ε.Σ.Υ.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δράμα: Το μουσείο φωτογραφίας ετοιμάζεται να λειτουργήσει στο εντυπωσιακό «Μαρμάρινο Σπίτι» | Ειδησεις

Καιρός: Παραμένουν οι θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά – Έως 28 βαθμούς τη Δευτέρα και την Τρίτη | Ειδησεις

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο