AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Τουρκία: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη για «υποκίνηση σε μίσος»- Πανηγύρισε γκολ με μήνυμα για τους ομήρους της Χαμάς

[ad_1]

Αφορμή στάθηκε το μήνυμα που προσπάθησε να στείλει για τους Ισραηλινούς όμηρους που κρατάει στη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς, κατά τον πανηγυρισμό ενός γκολ που έβαλε σε αγώνα της τουρκικής Σούπερ Λιγκ.

«Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε δικαστική έρευνα κατά του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Σαγκίβ Χεχεσκέλ για δημόσια υποκίνηση του κοινού σε μίσος και διχόνοια λόγω της άσχημης χειρονομίας του να υποστηρίξει τη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα μετά το γκολ στον αγώνα Αντάλιασπορ-Τράπζονσπορ», έγραψε ο Τουντς σε ανάρτησή του στο X.

Ο 28χρονος Χεχεσκέλ πανηγύρισε το γκολ που έβαλε κατά της Τράπζονσπορ δείχνοντας στις κάμερες μήνυμα γραμμένο με μαρκαδόρο στον επίδεσμο του χεριού του, το οποίο έφερε το άστρο του Δαυίδ και έγραφε στα αγγλικά «100 ημέρες, 7/10».

Το 100 είναι ο αριθμός των ημερών που οι όμηροι βρίσκονται στην αιχμαλωσία της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας. Το 7/10 αναφέρεται στην ημέρα των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Ο Χεχεσκέλ αποβλήθηκε αμέσως από την Αντάλιασπορ «μέχρι νεωτέρας», εν μέσω σφοδρής κριτικής από οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία. Ο πρόεδρος του συλλόγου δεσμεύθηκε επίσης να λύσει το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Σινάν Μπόζτεπε, δήλωσε: «Είδα τη φωτογραφία. Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ’ όλα. Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας. Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο».

Το Channel 12 ανέφερε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι είχαν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία του συλλόγου της Αντάλιασπορ με αίτημα την αποχώρηση του Χεχεσκέλ  από την ομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Channel 12, εάν η Αντάλιασπορ  όντως αποφασίσει να λύσει το συμβόλαιο με τον Ισραηλινό παίκτη – ο οποίος υπέγραψε με τον σύλλογο τον Σεπτέμβριο του 2023 με συμβόλαιο διάρκειας τριών σεζόν έως τον Ιούνιο του 2026 – θα πρέπει να του πληρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ναυτεμπορική

[ad_2]

Source link

Related posts

Τριανταφυλλίδης κατά Στυλιανίδη: «Ντροπή σου ρε – Εσύ είσαι fake πατριώτης»

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Η Αθήνα από Τατάρ να ζητήσει κίνηση «καλής θέλησης» – να καθαρίσει τον Πενταδάκτυλο μας!!!

Σάββας Καλεντερίδης: Αποδέχτηκε η Ελλάδα τη Γαλάζια Πατρίδα;

Αφήστε ένα σχόλιο