AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Τούρτα ψυγείου μπανόφι | Συνταγές

[ad_1]
[*]

Τούρτα ψυγείου μπανόφι! Μυρωδάτη μπανάνα, καραμέλα, τραγανιστά μπισκότα, σοκολάτα και μια λευκή πληθωρική κρέμα… ένα εξαιρετικό γλύκισμα ψυγείου που παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του. Μια απλή εύκολη συνταγή για να το  απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας σε όλες τις περιστάσεις!

Υλικά συνταγής

  • λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της φόρμας
  • 750 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική φυτική ή κανονική πλήρης 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί dulce de leche «μαρμελάδα γάλακτος», στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) [*]
  • 450 γρ. μπισκότα Digestive (30-32 τεμ.)
  • 6 μικρές μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • 60 γρ. κουβερτούρα σε ξύσμα (τριμμένη προσεκτικά στην πολύ χοντρή πλευρά του τρίφτη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. και στρώνετε τη βάση της και τα πλαϊνά τοιχώματα με αλουμινόχαρτο (το σπορέλαιο θα βοηθήσει να κολλήσει το αλουμινόχαρτο στη φόρμα).
  2. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει σφιχτές κορυφές. Ρίχνετε τη μαρμελάδα γάλακτος ή το καραμελωμένο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύετε ένα πιρούνι
  3. Στρώνετε τη βάση της φόρμας με μπισκότα, γεμίζοντας τα κενά με μικρότερα σπασμένα κομμάτια. Από πάνω απλώνετε το 1/4 από τη σαντιγί και την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτετε με μια στρώση ροδέλες μπανάνας και περιχύνετε με 1 κ.σ. μαρμελάδα γάλακτος.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεως άλλες 2 φορές. Την 4η και τελευταία φορά στρώνετε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε την τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα. Διατηρείτε στο ψυγείο και την υπόλοιπη μαρμελάδα γάλακτος.
  5. Όταν πρόκειται να την σερβίρετε ανοίγετε προσεκτικά τη φόρμα, βγάζετε την τούρτα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και την μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ξύσμα σοκολάτας και την περιχύνετε με την καραμέλα γάλακτος την οποίο έχετε ζεστάνει ελαφρώς για να πέφτει πιο εύκολα. Καλή σας απόλαυση! 

[*] “Μαρμελάδα BONNE MAMAN καραμέλα γάλακτος (380g)” θα τη βρείτε στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ, όπως ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, THE MART κ.λ.π. Σε περίπτωση που δεν δύνασθε να την προμηθευτείτε αντικαταστήστε τη με έτοιμο καραμαλωμένο γάλα Dolce de leche που θα την βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας (συνταγή εδώ). Τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορείτε να τα διαχειριστείτε ή να τα ζεστάνετε ελαφρώς.

Πηγή /Συνταγή: Αdam Bush, Janine Ratcliffe, Richard Makin- Φωτογραφία: Vinny Whiteman, Charlie Richards, Ant Dunkan

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα ψυγείου μπανόφι

 


[ad_2]

[*]Source link

Related posts

Γαρίδες με φετουτσίνι σε σάλτσα ντομάτας | Συνταγές

Σμυρναίικες πατάτες γιαχνί με ελιές | Συνταγές

Σολομός με κρεμώδη σάλτσα

Αφήστε ένα σχόλιο