AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Το «εξάποντο» ντέρμπι του ΓΣΠ, η παράδοση και η δύσκολη συνέχεια

[ad_1]

Αναμφίβολα, το ματς που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta είναι αυτό μεταξύ Ομόνοιας και Πάφου, εκεί όπου οι γηπεδούχοι έχουν το αβαντάζ της «παράδοσης».

Ομόνοια και Πάφος θα «μονομαχήσουν» σήμερα (17:00) στο ΓΣΠ, σε ένα παιχνίδι που στην πραγματικότητα ο νικητής δεν θα έχει πάρα μονάχα τους τρεις βαθμούς, αλλά πολλά περισσότερα.

Είναι ένα από τα λεγόμενα «εξάποντα» ματς, καθώς ο -εκάστοτε- νικητής κατορθώνει να απομακρύνει έναν αντίπαλο που πρακτικά έχει τους ίδιους στόχους με εκείνον. Γιατί κατά τα ψέματα, αμφότερες «κοιτάζουν» τον τίτλο του πρωταθλητή. Καμία δεν θέλει να χάσει, καθώς θα μείνει πίσω στη διεκδίκηση, αλλά παράλληλα σε καμία δεν κάνει και η ισοπαλία, μιας και ένα τέτοιο αποτέλεσμα ευνοεί μόνο τον… πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Το «πράσινο» προβάδισμα

Ανεξαρτήτου έδρας ή διοργάνωσης, η Ομόνοια είναι εκείνη που υπερτερεί στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Η ομάδα της Λευκωσίας έχει τρεις νίκες, εκ των οποίων η μια αφορά το Κύπελλο και έδωσε πρόκριση στον τελικό, για να έρθει έπειτα και η κατάκτηση του τροπαίου, ενώ δυο ματς έληξαν δίχως νικητή.

Αν… διπλασιάσουμε τις μεταξύ τους «μάχες» (τελευταία 10 ματς) θα βρούμε μόλις μια νίκη των Παφιτών, στις 22 Οκτωβρίου του 2022 με 3-0 εντός έδρας. Οι συνολικές νίκες των «πράσινων» ανεβαίνουν στις πέντε, ενώ οι ισοπαλίες είναι τέσσερις. Η -πρόσφατη- προϊστορία λοιπόν, γέρνει ξεκάθαρα υπέρ της ομάδας του Τσετίλ Ρέιχνταλ.

Έρχονται από κακά αποτελέσματα, δεν τους παίρνει άλλο

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, αμφότερες θέλουν το τρίποντο, ενώ σε καμία δεν κάνει το «Χ». Ο λόγος δεν είναι μόνο βαθμολογικός, αλλά και… ψυχολογικός. Η μεν γηπεδούχος Ομόνοια προέρχεται από τη γκέλα (0-0) στο Ζακάκι με την ΑΕΖ. Η δε Πάφος από την εκτός έδρας ήττα (1-0) κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας του εξαιρετικού Ραν Μπεν Σιμόν.

Για την Πάφο εν μέρει υπάρχει η δικαιολογία πως το παιχνίδι (με την ΑΕΚ) ήταν ντέρμπι, εκτός έδρας μάλιστα. Για την Ομόνοια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, παρά μόνο παραδοχή μιας κακής εμφάνισης. Το βέβαιο είναι πως στο ΓΣΠ τα περιθώρια «στενεύουν» και για τις δυο.

Το «βαρύ» πρόγραμμα της Ομόνοιας που επιβάλλει νίκη σήμερα

Θέλετε να το πάμε λίγο… παραπέρα; Τι ακολουθεί για την Ομόνοια μετά το σημερινό ματς δηλαδή. Τρια ντέρμπι στη σειρά, με ΑΕΚ (εκτός), Απόλλων (εκτός) και Ανόρθωση (εντός). Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κλείνει με τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια κόντρα σε Εθνικό (εκτός) και Οθέλλο (εντός).

Μοιάζει και είναι βουνό το πρόγραμμα των «πράσινων», καθώς αν υπολογίσουμε και το σημερινό, μιλάμε για τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι. Σίγουρα πιθανή νίκη θα δώσει άλλον αέρα στους παίκτες του Ρέιχνταλ ενόψει συνέχειας. Σε αντίθετη περίπτωση, η γκρίνια που αναμενόμενα θα έρθει, μόνο κακό θα κάνει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Λίγο καλύτερα τα πράγματα για Πάφο, αν κερδίσει…

Το πρόγραμμα της Πάφου μοιάζει με αυτό της Ομόνοιας, καθώς και για εκείνη ακολουθούν δυο ντέρμπι, με Απόλλων (εντός) και Ανόρθωση (εκτός). Ωστόσο, μετά από αυτά, υπάρχει η τελική τριάδα αγώνων που η συγκομιδή πρέπει να είναι 9 βαθμοί, αφού θα παίξει με Εθνικό (εντός), Οθέλλο (εκτός) και Νέα Σαλαμίνα (εντός).

Στα… χαρτιά μοιάζει πιο εύκολο το πρόγραμμα. Στην πράξη βέβαια αυτό μπορεί να αποδειχθεί τελείως διαφορετικό. Ένα είναι το σίγουρο, πως για να ισχυριστείς ότι έχεις πιο εύκολο πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να «πάρεις» το ντέρμπι. Ειδάλλως, δεν θα έχει τόσο νόημα..

[ad_2]

Source link

Related posts

F1 – Με εμφάνιση εποχής Σουμάχερ η Ferrari στο Λας Βέγκας (vid)

Φλικ: Προτιμά την Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β’ μοίρασαν αυτόγραφα σε φίλους της ομάδας στα Χανιά

Αφήστε ένα σχόλιο