AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Το Ισραήλ ελέγχει πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο ενός μωρού, του αδελφού του και της μητέρας τους που ανακοίνωσε η Χαμάς

[ad_1]

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε σήμερα πως «εξακριβώνει» την ανακοίνωση στην οποία προέβη νωρίτερα η Χαμάς σχετικά με τον θάνατο ενός μωρού 10 μηνών, του μικρότερου σε ηλικία από τους ομήρους που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου, της μητέρας του και του αδελφού του ηλικίας 4 ετών.

Ο στρατός «εξακριβώνει την αξιοπιστία της πληροφορίας» και εκπρόσωποί του «μίλησαν με την οικογένεια Μπίμπας», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

«Η ευθύνη για την ασφάλεια όλων των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας εναπόκειται στη Χαμάς, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ομήρων, μεταξύ αυτών 9 παιδιών. Η Χαμάς πρέπει να τους επιστρέψει αμέσως», συμπλήρωσε ο στρατός.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν σήμερα, σε μια ενημέρωση, τον θάνατο των Σίρι, Αριέλ και Κφιρ Μπίμπας, «που σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας» από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η Χαμάς είχε ήδη ανακοινώσει τον θάνατο μιας ομήρου, της 76χρονης Χάνα Κατζίρ, η οποία τελικά απελευθερώθηκε, στις 24 Νοεμβρίου, την πρώτη ημέρα της παύσης των εχθροπραξιών, η οποία συνοδευόταν από μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων της Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Οι εικόνες της απαγωγής, στο κιμπούτζ Νιρ Οζ, της οικογένειας Μπίμπας, του πατέρα, της μητέρας και των δύο παιδιών, έγιναν στο Ισραήλ ένα σύμβολο των βιαιοπραγιών της 7ης Οκτωβρίου.

Η μητέρα Σίρι, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, διακρινόταν να αγκαλιάζει σφικτά τα παιδιά της, τον Κφιρ, 9 μηνών τότε και τον Αριέλ, 4 ετών.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, ο πατέρας Γιάρντεν, αιμόφυρτος, οδηγείτο από ένοπλους άνδρες της Χαμάς προς τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς τους πήρε και στη Χαμάς ζητείται να τους επιστρέψει τώρα, είναι υπεύθυνοι για την υγεία τους και η ελευθερία τους βρίσκεται απευθείας στα χέρια της Χαμάς», δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο η Όφρι Μπίμπας Λεβί, αδελφή του Γιάρντεν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Παραιτήσεις ΕΠΟΠ–Δείτε τις Αποφάσεις (ONOMATA)

aitoloakarnanianews

Έτσι, έκαναν φτερά μέσα σε δευτερόλεπτα πάνω από 22.490 ευρώ…

aitoloakarnanianews

Τι συμβαίνει με τους VIP και τις ενστάσεις που καταθέτουν για να παραμείνει η φρουρά τους

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο