AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Το ΝΑΤΟ πολεμάει κανονικά στην Ουκρανία! Ρώσος Στρατηγός αποκαλύπτει

[ad_1]

Δυτικοί στρατιώτες που πολεμούν τον ρωσικό στρατό μεταμφιεσμένοι σε μισθοφόρους στην σύγκρουση στην Ουκρανία εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην λειτουργία των συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων της χώρας, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό Σεργκέι Ρούντσκοι.

Συγκεκριμένα, στρατιώτες του ΝΑΤΟ μεταμφιεσμένοι ως μισθοφόροι πολεμούν τον ρωσικό στρατό στην σύγκρουση στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της άμυνας της Ρωσίας, αφού η Μόσχα έδωσε στο Κίεβο ένα σημαντικό πλήγμα καταλαμβάνοντας την βασική πόλη του Ντονμπάς, Avdeyevka.

Ο βομβαρδισμός Ρώσων αμάχων από την Ουκρανία – μεγάλο μέρος των οποίων έγινε από την Avdeyevka τα προηγούμενα χρόνια – συνέβαινε κατ’ εντολή του Κιέβου και με την σιωπηρή έγκριση των δυτικών κρατών, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Sergei Rudskoi.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους γεμίζουν την Ουκρανία με όπλα και της παρέχουν πληροφορίες επικοινωνιών και πληροφοριών, αλλά μέρος του εξοπλισμού απαιτεί ειδικευμένο δυτικό προσωπικό στο έδαφος, είπε ο αξιωματούχος.

“Στρατιώτες του ΝΑΤΟ μεταμφιεσμένοι σε μισθοφόρους συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ελέγχουν συστήματα αεράμυνας, επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και πηγαίνουν σε ομάδες επίθεσης”, είπε ο Ρουντσόι.

Τόνισε περαιτέρω:

«Οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν απευθείας στρατιωτικές επιχειρήσεις για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Στα μέσα Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σκότωσε πάνω από εξήντα ξένους μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γαλλόφωνοι, σε ένα χτύπημα ακριβείας. Αν και η Γαλλία αρνήθηκε στην συνέχεια ότι οι δυνάμεις της βρίσκονταν στην Ουκρανία, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας αναγνώρισε ότι ορισμένοι Γάλλοι υπήκοοι είχαν πάει στην μάχη ως «εθελοντές» – και ισχυρίστηκε ότι το Παρίσι, ως «δημοκρατία», δεν μπορούσε να τους εμποδίσει να το κάνουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, περισσότεροι από 5.900 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 160.000 άνδρες στην καταστροφική του αντεπίθεση μόνο πέρυσι.

Το Κίεβο υπέστη κολοσσιαίες απώλειες καθώς απέτυχε να διεισδύσει στην ζώνη τακτικής άμυνας της Ρωσίας, ενώ ο ρωσικός στρατός έμαθε και δοκίμασε νέες μεθόδους πολέμου, είπε ο Ρουντσόι.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών – Ηρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους η αδικία ….

aitoloakarnanianews

Κρίσεις Υποστράτηγων

Θρήνος στην ΕΛ. ΑΣ. έφυγε 38χρονος αστυνομικός

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο