AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ορθοδοξια

Το ουκρανικό Κοινοβούλιο απαγόρευση και επίσημα την ορθόδοξη Εκκλησία που εξαρτάται από το Πατριαρχείο της Μόσχας

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα σε πρώτη ανάγνωση πρόταση νόμου που απαγορεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία που εξαρτάται από το Πατριαρχείο της Μόσχας, με το τελευταίο να υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν βουλευτές.

“Είναι μία ιστορική απόφαση”, έγραψε στο Facebook η βουλευτής Ίνα Σοφσούν.

Σύμφωνα με έναν άλλον βουλευτή, τον Γιάροσλαβ Zελεζνιάκ, η πρόταση νόμου εγκρίθηκε από 267 βουλευτές, πολύ περισσότερους από την απαιτούμενη πλειοψηφία των 226 ψήφων.

Το κείμενο, η εξέταση του οποίου σε δεύτερη ανάγνωση δεν είναι προσώρας γνωστή, απαγορεύει κάθε δραστηριότητα “θρησκευτικών οργανώσεων” που συνδέονται με “τη χώρα που πραγματοποιεί την ένοπλη επίθεση εναντίον της Ουκρανίας”.

Η Μόσχα κατηγορεί από την πλευρά της την Ουκρανία ότι μεροληπτεί εναντίον οτιδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία και δικαιολογεί εν μέρει την επίθεσή της στη γειτονική χώρα λέγοντας ότι υπερασπίζεται τους ρωσόφωνους πληθυσμούς.

Η ορθόδοξη Εκκλησία που συνδέεται με τη Ρωσία είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2022 τη ρήξη των σχέσεών της με τη ρωσική Εκκλησία.

Όμως η ουκρανική κυβέρνηση εκτιμά πως παραμένει ντε φάκτο εξαρτώμενη από τη Μόσχα.

Έτσι, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) κατηγορούν τον μητροπολίτη Παύλο, πνευματικό ηγέτη των Ρώσων Ορθοδόξων στην Ουκρανία, ότι “δικαιολόγησε την ένοπλη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

(απεμπε – freepik photo)

Source link

Related posts

Διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών – Thestival

Μήπως η σημαία της Επανάστασης του 1821 ευλογήθηκε σε μετόχι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου?

Όσο ποιο μακριά – Askitikon

Αφήστε ένα σχόλιο