AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Το «σωστό» πλύσιμο του σώματος διατηρεί υγιές το μικροβίωμα του δέρματος

[ad_1]

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το επιμελημένο πλύσιμο του σώματος είναι απαραίτητο ώστε να διατηρηθεί υγιές το μικροβίωμα του δέρματος.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Υπολογιστικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου George Washington θέλησαν να διερευνήσουν το μικροβίωμα του δέρματος υγιών ατόμων.

Μικροβίωμα του δέρματος είναι οι μικροοργανισμοί που ζουν πάνω σε αυτό.

Οι ερευνητές, επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα σε περιοχές του δέρματος όπως τα δάχτυλα των ποδιών, τον αφαλό και τα σημεία πίσω από τα αυτιά.

Ο Dr. Keith Crandall, Διευθυντής του Ινστιτούτου Υπολογιστικής Βιολογίας και καθηγητής βιοστατιστικής και βιοπληροφορικής στο Πανεπιστήμιο George Washington ανέφερε χαριτολογώντας ότι η γιαγιά του, του έλεγε πάντα, όταν κάνει μπάνιο να «τρίβει πίσω από τα αυτιά, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και στον αφαλό».

«Αυτά τα σημεία φιλοξενούν διαφορετικούς τύπους βακτηρίων από άλλες περιοχές του σώματος που δεν καθαρίζονται σωστά κατά το πλύσιμο» υποστήριξε ο Dr. Crandall.

Ποιοι συμμετείχαν στη μελέτη για το μικροβίωμα του δέρματος

Στη μελέτη, 129 μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές συνέλεξαν δείγματα από τις γάμπες και τους πήχεις τους, στις περιοχές πίσω από τα αυτιά, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και στον αφαλό τους.

Οι ίδιοι, σύγκριναν αυτά τα δείγματα δέρματος με τα δείγματα που πήραν από άλλες περιοχές του σώματός τους.

Οι περιοχές που καθαρίζονταν πιο τακτικά είχαν πολύ πιο ποικιλόμορφο μικροβίωμα, που περιείχε πιο υγιή συλλογή μικροβίων από τις παραμελημένες περιοχές.

«Το μικροβίωμα του δέρματός σας αποτελείται από μικρόβια. Άλλα είναι χρήσιμα και άλλα επιβλαβή για εσάς. Όταν η ισορροπία μετατοπίζεται προς τα επιβλαβή μικρόβια, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως το έκζεμα ή η ακμή», είπε ο Dr. Crandall.

Ωστόσο, «η σχέση μεταξύ της υγείας του μικροβιώματος και της ανθρώπινης υγείας εξακολουθεί να είναι ένας τομέας που χρήζει περισσότερης έρευνας», υποστήριξε.

Με πληροφορίες από: iflscience.com

[ad_2]

Source link

Related posts

EL – Βρετανία – Νέος “πονοκέφαλος” για Σούνακ: Οι ειδικευόμενοι γιατροί στην Αγγλία ξεκινούν απεργία ζητώντας αυξήσεις

Πότε να σας ανησυχήσουν τα συμπτώματα που προκαλούν γρίπη, κρυολόγημα

Συχνή η βαριά κατάθλιψη για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Αφήστε ένα σχόλιο