AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Το σύνθημα νίκης του Αλμέιδα και η σωστή νοοτροπία! | Blog – Γιώργος Τσακίρης

[ad_1]

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί σωστά ο Αργεντινός τεχνικός προετοίμασε την ομάδα του για διπλό, υποκλίνεται στα λόγια του και φυσικά έχει υστερόγραφα…

Δεν είναι απλά όμορφο, είναι υπέροχο και μάθημα (όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις άλλωστε) ζωής να έχει το προνόμιο και την ευκαιρία να συνομιλείς με τον Ματίας Αλμέιδα έστω σε επίπεδο συνέντευξης Τύπου. Διότι μπορεί να σου εξηγήσει, όχι ότι δεν το ‘χαμε καταλάβει όλοι αλλά καλά το έκανε ξανά και με σωστό τρόπο, όσα πρεσβεύει ο ίδιος και το ποδόσφαιρό του για το αντικείμενο που ασχολείται και για το οποίο δουλεύει και λατρεύει, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Εννοείται πως τον Πελάδο πλέον τον γνωρίζουμε, όλα του, αλλά εξακολουθούμε να προσπαθούμε να τον καταλάβουμε και όσο τον ακούμε τόσο μας κερδίζει και υπενθυμίζει τα πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο όπως το είχαμε όλοι μας, ή έστω η συντριπτική πλειονότητα, στο μυαλό μας…

Με αφορμή το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει, εκ της βαθμολογίας τη δυνατότητα να παίξει εδώ στο Άμστερνταμ που βρισκόμαστε για δυο αποτελέσματα, είναι κάτι το δεδομένο. Και μάλιστα σε τούτη τη χώρα πολλές φορές λέμε (και δη για την Ένωση), ότι είναι προτιμότερο να πηγαίνεις μόνο για τη νίκη, διότι μπορεί να χαλάσει το κεφάλι σου και να προκληθεί χαλάρωση όσο το σκορ είναι ισόπαλο! Δικαιολογημένα μπορεί να συμβεί, το ‘χουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ομάδα που ψάχνει δυο αποτελέσματα να μην ανταποκρίνεται… Σίγουρα όταν δεν έρχεται το ζητούμενο καταλαβαίνεις, ή έστω και λανθασμένα καμιά φορά έρχεται το συμπέρασμα αυτόματα, ότι επηρεάστηκαν και από αυτό το γεγονός και τελικά δεν τα κατάφεραν να νικήσουν, ή να πάρουν το Χ!

Είναι λογικό λοιπόν να προκύψει συζήτηση στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αν θα πάει η ΑΕΚ για την ισοπαλία και κατά πόσο θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει το μυαλό των παικτών του και γενικά της ομάδας το γεγονός πως οι νταμπλούχοι πάνε για δυο αποτελέσματα. Η απάντηση του Πελάδο ήταν πραγματικά εκπληκτική. Δεν αναφέρομαι στο διασκεδαστικό πρώτο λεπτό που είπε πως «θα περιμένουμε τον αντίπαλο και θα παίξουμε στην κόντρα αν μας βγει», αλλά στο γεγονός ότι επιβεβαίωσε και πάλι τη νοοτροπία που ‘χει περάσει ήδη στην ομάδα του και δεν θα επιτρέψει σε τίποτα και για κανένα λόγο να την αλλάξει και να τη χαλάσει. Όμως ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν όσα είπε στη συνέχεια και το πιο γενικό σχόλιό του που αναδεικνύει πως έχει στο μυαλό (και την κουλτούρα του), να δουλεύει και να επιτυγχάνει τους στόχους του, ο ίδιος σαν προπονητήε μέσα από τις ομάδες του..

Ο Αλμέιδα επανέφερε την ΑΕΚ στις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές αρετές και αξίες της!

αλμειδα

Είπε χαρακτηριστικά ο Πελάδο πως από όταν ήταν μικρός, όλοι μας βασικά, όσοι έπαιζαν ήθελαν μόνο να κερδίζουν… Κανείς δεν έπαιζε για την ισοπαλία! Χαρακτήρισε μάλιστα βαρετό το στυλ της αναμονής στο ποδόσφαιρο, την αλήθεια του είπε, συμφωνεί ή όχι κάποιος και έδωσε να καταλάβουν όλοι πως η ΑΕΚ θα πετύχει, ή θα αποτύχει σε κάτι, πάντα όμως με τον δικό της τρόπο και νοοτροπία – ποδοσφαιρική κουλτούρα στο κάθε ματς! Τι εννοώ με αυτό; Το κομμάτι της άμυνας, της δουλειάς της ακύρωσης του σχεδίου του αντιπάλου, της προσπάθειας τακτικά να μην επιτρέψεις στην ομάδα που ‘χεις απέναντί σου (ακόμη και καλύτερη να είναι), είναι και αυτό ποδόσφαιρο, έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας για να το καταφέρεις και πολλές φορές γίνεται πιο αποτελεσματικό.

Στο τέλος της κουβέντας όμως και της όποιας περισπούδαστης και μη ανάλυσης: δεν είναι ΑΕΚ αυτό, ή αν προτιμάει κανείς, δεν ταιριάζει στον Δικέφαλο αυτό το παιχνίδι. Υπήρξαν στιγμές στην ιστορία της που ανταποκρίθηκε σε μεγάλες απαιτήσεις κατ’ αυτό το τρόπο, αλλά δεν μεγαλούργησε, όπως το έκανε στη χρονιά που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετάει, με την κατάκτηση του νταμπλ παίζοντας παράλληλα και το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα! Είναι γεγονός και μάλιστα αναγνωρισμένο από φίλους και εχθρούς ότι στο πρόσωπο του Αργεντίνου τεχνικού η Ένωση βρήκε τον άνθρωπο που έψαχνε να την επαναφέρει στις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές της ρίζες: επιθετικό ποδόσφαιρο, κυριαρχίας, πλούσιας παραγωγικότητας και φυσικά υπερ-σύγχρονες νότες ποιοτικής τακτικής ανταπόκρισης όπως παρατηρήσαμε όλοι στο σωστό πρέσινγκ της ΑΕΚ από το πρώτο τρίτο του αντιπάλου!

Η ΑΕΚ πλέον έχει τη σωστή νοοτροπία και απόψε το βράδυ στο γήπεδο του Άγιαξ, εδώ στο Άμστερνταμ, όπως υπογράμμισε με σημασία ο Αλμέιδα, θα παίξει για τη νίκη και μόνο αυτή… Ο Αργεντινός τεχνικός το σύνθημα νίκης το έδωσε και οι παίκτες του το έλαβαν και το κατάλαβαν σε απόλυτο βαθμό. Αύριο δεν υπάρχουν δυο αποτελέσματα για τους νταμπλούχους (και ας περνάει με ισοπαλία) από την κατάκτηση της νίκης, η οποία μπορεί να προκαλέσει και ισοπαλία. Έχει βέβαια πάντα σημασία πως έρχεται αυτή, είτε μιλάμε για νίκη είτε για ισοπαλία, ακόμη και σε άλλες περιπτώσεις για ήττα! Τα κατάφερε και μάλιστα σε σύντομο χρόνο και χωρίς μεγάλη δυσκολία: άλλαξε όλη τη νοοτροπία της ομάδας και δημιούργησε γκρουπ νικητών (ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα το βράδυ εδώ στο Άμστερνταμ)!

ΑΕΚ

Υγ: Συγκλονιστική και εδώ στην Ολλανδία και το Άμστερνταμ η παρουσία των φίλων της ΑΕΚ που εννοείται πως έκαναν sold out… Προφανώς και δεν θα είναι κοντά στις 5.000 και παραπάνω (όσοι πήγαν στην Μασσαλία και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα φέτος σε ματς εκτός έδρας στην Ευρώπη), αλλά φτάνουν και ξεπερνάνε από χθες τις 3.000 και δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια με σημαντικό κομμάτι του κόσμου των νταμπλούχων να αναμένεται σήμερα στην πόλη της Ολλανδίας!

Υγ2: Η αλήθεια είναι πως η επίθεση του Ολυμπιακού στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά είναι συγκλονιστικές! Ομως εκβιασμός… Αλλά η Κυβέρηση; τι φάση; Γιατί δεν αντιδράει δυναμικά; Όχι βέβαια πως περίμενα κάτι τέτοιο!

[ad_2]

Source link

Related posts

Ρίγα – Ολυμπιακός 59-55: Ήττα και… ρέστα στην τελευταία αγωνιστική

Σέλτικς – Χιτ 119-111: Ομαδική εκδίκηση για τους (χαμένους) τελικούς της Ανατολής (vid)

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα στον τελικό του Carabao Cup (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο