AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Παναιτωλίου στη Ρώμη

[ad_1]

Το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το Γυμνάσιο  και Λύκειο Παναιτωλίου στη Ρώμη


Το 7 ο Γυμνάσιο Αγρινίου και το Γυμνάσιο και Λύκειο Παναιτωλίου αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία, υποστηρίζουν την εξωστρέφεια της σχολικής ζωής, αλλά και την εντονότερη σύνδεση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσαν για ομάδα μαθητών/μαθητριών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου, πολιτιστικό ταξίδι στη Ρώμη.

Το ταξίδι αυτό έγινε με στόχο την παρουσία των μαθητών/μαθητριών στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο, που για αυτή την σχολική χρονιά οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα. Η ενίσχυση των δεξιοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας των μαθητών μας είναι επίσης στόχος κάθε εκπαιδευτικής μας δράσης. Έτσι το ταξίδι αυτό έγινε, όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, σε συνεργασία και σύμπραξη των σχολείων.

Η πολυπληθής ομάδα μας αποτελούμενη συνολικά από 42 μαθητές/μαθήτριες και 5 καθηγητές/καθηγήτριες ταξίδεψε για έξι ημέρες στην Ιταλία, γνωρίζοντας την ιταλική κουλτούρα και την πλούσια ιστορία της γειτονικής χώρας. Επισκέφθηκε χώρους συνδεδεμένους με την ιστορία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την τέχνη της Αναγέννησης, θαύμασε αξιοθέατα, έκανε οδοιπορικές τουριστικές διαδρομές, δοκίμασε την ιταλική κουζίνα, περιηγήθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες και αναμνήσεις.

Οι μαθητές/τριες του 7 ου Γυμνασίου Αγρινίου εκπόνησαν εργασία με τίτλο «Το πέρασμα των Ρωμαίων από την Αιτωλοακαρνανία» και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Παναιτωλίου εργασία με τίτλο «Από τον Όμηρο στον Βιργίλιο» και τις παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στο Teatro Italia της Ρώμης, αποσπώντας ευμενή σχόλια του κ. Ν. Κούκη, προέδρου του
Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που παρακολούθησε την παρουσίαση.

 

[ad_2]

Related posts

Απανωτά τα τροχαία στην Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου κάθε ημέρα και ένα ατύχημα (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Στα περσινά επίπεδα η τιμή της λαγάνας- Μέχρι και 3,5 ευρώ

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Με επιτυχία η εκδήλωση αφιερωμένη στην Εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο