AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους

[ad_1]

Τα επίπεδα του άγχους φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση, που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας προσφέροντάς μας ταυτόχρονα πολύτιμη ενέργεια.

Πέντε βασικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους είναι:

  1. Χαμομήλι
    Ερευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση «Journal of Clinical Psychopharmacology» δείχνει ότι το εκχύλισμα από χαμομήλι δρα ενάντια στο άγχος στα άτομα που πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
  1. Αβγά
    Τα αβγά είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. Η έλλειψη της βιταμίνης Β έχει ως αποτέλεσμα τη σύγχυση, την ευερεθιστικότητα όπως επίσης και το έντονο άγχος.
  2. Προβιοτικά
    Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι η καλή λειτουργία του εντέρου βοηθά ολόκληρο τον οργανισμό στη σωστή του λειτουργία. Τα «καλά» βακτήρια του στομάχου, δηλαδή τα προβιοτικά, συμβάλλουν σημαντικά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού και αυτή η σωστή λειτουργία βοηθά με τη σειρά της στον περιορισμό των συμπτωμάτων του άγχους και του στρες.
  3. Πράσινο τσάι
    Το πράσινο τσάι περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-θεανίνη, το οποίο έχει αποδειχθεί πως επιφέρει τη χαλάρωση με έναν φυσικό τρόπο.
  4. Ξηροί καρποί
    Τα καρύδια αποτελούν την πιο γνωστή τροφή του εγκεφάλου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μαγνήσιο. Τα συστατικά αυτά φαίνεται πως ενισχύουν τον μεταβολισμό, μειώνουν το στρες αλλά επίσης βελτιώνουν σημαντικά τη διάθεση. Τα φιστίκια, με τη σειρά τους, ρίχνουν την πίεση του αίματος και βοηθούν τον οργανισμό να διαχειριστεί καλύτερα την έκρηξη αδρεναλίνης, ώστε να αποφεύγονται οι κρίσεις άγχους.

Μικρές αλλαγές, λοιπόν, στη διατροφή μας, όσο και αν μας φαίνεται παράξενο, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας να είναι πιο χαλαρός.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Κορωνοϊός: 57 θάνατοι και 41 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Πώς αντιδρά το σώμα μας στο ακραίο κρύο

Οι αλλεργικές αντιδράσεις σε τρόφιμα ενδεχομένως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Αφήστε ένα σχόλιο