AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

ΥΠΕΣ: Έδωσε παράταση για την αξιολόγηση των προϊσταμένων (εγκύκλιος)

[ad_1]

Εγκύκλιο εξέδωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χαραλαμπογιάννη αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των προϊσταμένων οργανικών μονάδων για την Αξιολογική Περίοδο του έτους 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μέρους Β’ του ν. 4940/2022 (Α’ 112), τις οποίες το ΥΠΕΣ έχει θέσει σε λειτουργία, μέσω του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, την Εφαρμογή Επικύρωσης Στόχων 2023 που έχουν τεθεί για το εν λόγω αξιολογικό έτος, μέσω αξιοποίησης των συστάσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο με στόχο τη διευκόλυνση των αξιολογητών των προϊσταμένων, η διαδικασία επικύρωσης στοχοθεσίας για το έτος 2023, παρατείνεται και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 12η Απριλίου 2024.

Μάλιστα στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι οι αξιολογητές των προϊσταμένων, εφόσον δεν έχουν προβεί έως σήμερα στις αναγκαίες ενέργειες, να έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των ενεργειών έως

την ως άνω προθεσμία.

Επίσης στην εγκύκλιο επισημαίνεται:

Κάθε αξιολογητής προϊσταμένου – κάνοντας είσοδο στη μικροεφαρμογή «Στοχοθεσία 2023» – βλέπει τις οργανικές μονάδες για τις οποίες έχει επιβεβαιωθεί από τον διαχειριστή αξιολόγησης προσωπικού του οικείου φορέα η αντίστοιχη αξιολόγηση του προϊστάμενου της οργανικής μονάδας σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν με την ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/51/οικ.20995/19.12.2024 (ΑΔΑ: 6ΔΣΘ46ΜΤΛ6- ΧΘ3) εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας. Ειδικότερα, επί σχετικών ερωτημάτων που έχουν περιέλθει στην υπηρεσία μας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Ο κάθε αξιολογητής μπορεί να δει μόνο τις υποκείμενες σε αυτόν Οργανικές Μονάδες τις οποίες οφείλει να αξιολογήσει, σύμφωνα με τον ορισμό αξιολογητών, όπως διενεργήθηκε από την αρμόδια για την αξιολόγηση μονάδα προσωπικού του οικείου φορέα μέσω της Διαχείρισης Αξιολογήσεων. Σε περίπτωση που ο αξιολογητής δεν εντοπίζει τις μονάδες των οποίων τους προϊσταμένους καλείται να αξιολογήσει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια για την αξιολόγηση μονάδα προσωπικού του φορέα προκειμένου να προβεί σε διόρθωση των στοιχείων μέσω της Διαχείρισης Αξιολογήσεων. Η ως άνω διαδικασία προϋποθέτει ότι το ψηφιακό οργανόγραμμα του φορέα είναι ορθό και επικαιροποιημένο.

2. Σε περίπτωση που ο προϊστάμενος μονάδας ασκεί και χρέη αναπληρωτή προϊσταμένου υπερκείμενης οργανικής μονάδας, τότε αυτός αξιολογείται μόνο με την υπερκείμενη ιδιότητα. Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 9 του ν. 4940/2022 «Οι στόχοι κάθε υπερκείμενης οργανικής μονάδας περιλαμβάνουν υποχρεωτικά τους στόχους των μονάδων που υπόκεινται σε αυτήν», στον αξιολογητή του εν λόγω προϊσταμένου εμφανίζονται προς επικύρωση μόνο οι στόχοι της υπερκείμενης μονάδας, εφόσον αυτοί ενσωματώνουν και τους στόχους της υποκείμενης. Για παράδειγμα, προϊστάμενος Τμήματος ο οποίος ασκεί και χρέη προϊσταμένου Διεύθυνσης θα αξιολογηθεί με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Διεύθυνσης. Κατά συνέπεια, κατά τη διαδικασία επικύρωσης στόχων:

— ο αξιολογητής του εν λόγω προϊσταμένου βλέπει μόνο τους στόχους της Διεύθυνσης

— ο ίδιος ο προϊστάμενος βλέπει προς επικύρωση τους στόχους όλων των Τμημάτων, πλην των στόχων του Τμήματος όπου προΐσταται.

3. Σε περίπτωση που σε κάποια οργανική μονάδα δεν έχει τοποθετηθεί προϊστάμενος ή ο προϊστάμενος που ασκούσε καθήκοντα έχει αποχωρήσει λόγω λύσης της υπαλληλικής σχέσης, τότε η εν λόγω οργανική μονάδα δεν θα εμφανίζεται στον αξιολογητή στον οποίο αυτή υπάγεται.

Υπογραμμίζεται ότι οι στόχοι, όπως έχουν διαμορφωθεί και υποβληθεί οριστικά από τους αξιολογητές των προϊσταμένων θα μεταπέσουν στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Αξιολόγησης στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου Τομέα (Απογραφή), προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των προϊσταμένων, κατά τα προβλεπόμενα στο Μέρος Β΄ του ν. 4940/2022 (Α΄112) και τις κατ΄ εξουσιοδότηση εκδοθείσες αποφάσεις και εγκύκλιες οδηγίες.

Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οι στόχοι θα μεταπέσουν αυτούσιοι στην ηλεκτρονική Εφαρμογή Αξιολόγησης και δεν θα είναι εφικτή καμία τροποποίηση στο περιεχόμενο και στη διατύπωση των στόχων που έχουν επικυρωθεί.

Κατά την μετάπτωση των δεδομένων στην ηλεκτρονική εφαρμογή της αξιολόγησης θα συμπληρωθούν αυτόματα στις αξιολογήσεις των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, στην καρτέλα «Έντυπο Επίτευξης Στόχων» οι στόχοι όπως έχουν επικυρωθεί από τους αρμόδιους αξιολογητές, όπου ειδικότερα, θα συμπληρωθεί αυτόματα στην στήλη «Περιγραφή Στόχου» – ανά κατηγορία στόχου – κάθε στόχος ξεχωριστά.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού παρακαλούνται να κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, την παρούσα εγκύκλιο σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς. Η Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης παρακαλείται για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Η παρούσα εγκύκλιος βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου μας (www.ypes.gr), στη διαδρομή: Έργο & Δράσεις→ Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα → Αξιολόγηση (https://www.ypes.gr/anthropino-dynamiko-dimosioytomea/category–axiologisi) καθώς και στην ιστοσελίδα της Απογραφής (https://www.apografi.gov.gr/) στη διαδρομή: Αξιολόγηση→ Στοχοθεσία – Αξιολόγηση ν. 4940/2022 (Α΄112) → Θεσμικό πλαίσιο.

Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ

[ad_2]

Source link

Related posts

Κεραμέως: Το πρώτο τεστ δεξιοτήτων στο δημόσιο είναι γεγονός

Πειθαρχική δίωξη κατά δημοσίου υπαλλήλου για πλαστό πτυχίο

Σήμερα η μεγάλη δημοπρασία στη Μαγουλέζα με τα 51 οχήματα

Αφήστε ένα σχόλιο