AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

ΥΠΕΣ: Ποια διορθωτικά μέτρα μπορούν να λάβουν οι Επιτροπές Εποπτείας Αξιολόγησης (ΦΕΚ)

[ad_1]

Την εξειδίκευση των διορθωτικών μέτρων που δύνανται να λάβουν οι Επιτροπές Εποπτείας Αξιολόγησης του άρθρου 15 του ν. 4940/2022 (Α’ 112), προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών Β. Χαραλαμπογιάννη, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση:

Άρθρο 1

Αντικείμενο

1. Με την παρούσα απόφαση εξειδικεύονται τα διορθωτικά μέτρα που δύνανται να λάβουν οι Επιτροπές Εποπτείας Αξιολόγησης του άρθρου 15 του ν. 4940/2022, ατόπιν των προβλεπόμενων στην παρ. 6 του άρθρου 8 και στην παρ. 11 του άρθρου 9 του ν. 4940/2022, εισηγήσεων των αρμόδιων μονάδων για θέματα αξιολόγησης προσωπικού και στοχοθεσίας, αντίστοιχα, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

2. Δεδομένου ότι το αντικείμενο των διορθωτικών μέτρων, δυνάμει της παρ. 6 του άρθρου 8 και της παρ. 11 του άρθρου 9 του ν. 4940/2022, συναρτάται άμεσα με τα ευρήματα στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων αξιολόγησης προσωπικού και στοχοθεσίας (διαμορφούμενες τάσεις και ακραίες αποκλίσεις), η παρούσα απόφαση προσδιορίζει: α) τις θεματικές κατηγορίες στις οποίες υπάγονται οι διαμορφούμενες τάσεις και ακραίες αποκλίσεις για τις οποίες λαμβάνονται τα αντίστοιχα διορθωτικά μέτρα, β) τα ευρήματα των διαμορφούμενων τάσεων και ακραίων αποκλίσεων για τη λήψη διορθωτικών μέτρων, γ) τα διορθωτικά μέτρα που δύνανται να λάβουν οι Επιτροπές Εποπτείας Αξιολόγησης και αντιστοιχίζει αυτά ανά θεματική κατηγορία, διαμορφούμενη τάση και ακραία απόκλιση, σύμφωνα με τα Παραρτήματα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Άρθρο 2

Θεματικές κατηγορίες διαμορφούμενων τάσεων και ακραίων αποκλίσεων και των αντίστοιχων διορθωτικών μέτρων

1. Οι θεματικές κατηγορίες στις οποίες υπάγονται οι διαμορφούμενες τάσεις και ακραίες αποκλίσεις σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων αυτών, καθώς και τα διορθωτικά μέτρα που δύνανται να λαμβάνονται από τις Επιτροπές Εποπτείας Αξιολόγησης, κατόπιν εξέτασης των εισηγήσεων κατά τα οριζόμενα στην περ. γ’ της παρ. 4 του άρθρου 15 του ν. 4940/2022 (Α’ 112), ορίζονται σε τρεις (3), όπως εμφαίνονται στη στήλη 1 εκάστου Παραρτήματος Ι, ΙΙ και ΙΙΙ της παρούσας και είναι οι εξής:

(α) Τήρηση διαδικασίας στοχοθεσίας και αξιολόγησης,

(β) Αποτελέσματα αξιολόγησης και

(γ) Αξιοποίηση αποτελεσμάτων αξιολόγησης.

2. α) Στην κατηγορία της περ. (α) της παρ. 1 εντάσσονται ευρήματα σχετικά με τη μη σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο και τις εκδοθείσες Εγκυκλίους διενέργεια της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης του προσωπικού καθώς και με διορθωτικά μέτρα που αποσκοπούν στην ορθή τήρηση της διαδικασίας.

β) Στην κατηγορία της περ. (β) της παρ. 1 εντάσσονται ευρήματα ενδεικτικά της μειωμένης αξιοπιστίας και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης καθώς και διορθωτικά μέτρα που αποσκοπούν στη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.

γ) Στην κατηγορία της περ. (γ) της παρ. 1 εντάσσονται ευρήματα μη ορθής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης καθώς και διορθωτικά μέτρα που αποσκοπούν στην ορθή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης για την επίτευξη της βελτίωσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Άρθρο 3

Διαμορφούμενες τάσεις και ακραίες αποκλίσεις για τη λήψη διορθωτικών μέτρων

Οι διαμορφούμενες τάσεις ή ακραίες αποκλίσεις για τη λήψη διορθωτικών μέτρων αφορούν στα ευρήματα όπως αυτά εμφαίνονται στη στήλη 2 εκάστου Παραρτήματος Ι, ΙΙ και ΙΙΙ της παρούσας. Σε περίπτωση που διαπιστώνονται διαμορφούμενες τάσεις ή ακραίες αποκλίσεις, οι καθ’ ύλην αρμόδιες μονάδες για θέματα στοχοθεσίας και αξιολόγησης προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης αποστέλλουν στην αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας Αξιολόγησης του άρθρου 15 του ν. 4940/2022 τα στατιστικά δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει, τις εκθέσεις ανάλυσης δεδομένων καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο στοιχείο για τη λήψη διορθωτικών μέτρων.

Άρθρο 4

Διορθωτικά μέτρα

Τα διορθωτικά μέτρα συνίστανται σε αποφάσεις των Επιτροπών Εποπτείας Αξιολόγησης που δύνανται να διατυπώνονται ή να λαμβάνονται σωρευτικά ή διαζευκτικά

επί των εξής θεματικών πεδίων:

(α) Ορισμού αποκλειστικών προθεσμιών διενέργειας της στοχοθεσίας ή/και της αξιολόγησης,

(β) Διοικητικών παρεμβάσεων του οικείου φορέα,

(γ) Διενέργειας ελέγχων ή επανάληψης της διαδικασίας από τον φορέα,

(δ) Διερεύνησης ευθυνών μονάδων συντονισμού και υποστηρικτικών μονάδων,

(ε) Παρακολούθησης επιμορφωτικών προγραμμάτων,

(στ) Συσχετισμού των παραλείψεων του αξιολογούμενου ή του αξιολογητή με διαδικασίες που αφορούν την υπηρεσιακή του κατάσταση,

(ζ) Αιτιολόγησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης,

(η) Διόρθωσης/επανεξέτασης/ακύρωσης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης,

(θ) Διερεύνησης από το φορέα της συνδρομής λόγων παραβίασης της αρχής της αμεροληψίας,

(ι) Ενημέρωσης των πειθαρχικών προϊσταμένων εφόσον υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος και

(ια) Αποκλεισμού του αξιολογούμενου ή του αξιολογητή από το σύστημα ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων.

[ad_2]

Source link

Related posts

Τι ισχύει για την υπεύθυνη δήλωση, έντυπη & ηλεκτρονική (εγκύκλιος)

Δημόσιο: Αυτό είναι το σύνολο των αδειών που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΥΠΕΣ: Οι θέσεις κινητικότητας υπαλλήλων του δημοσίου, Α ́ κύκλου 2024 – Υποβολή αιτήσεων

Αφήστε ένα σχόλιο