AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα για την Tyson Foods το πρώτο τρίμηνο του 2024

[ad_1]

Οι καταναλωτές είχαν περιορίσει τις δαπάνες τους σε ακριβά προϊόντα κρέατος το προηγούμενο έτος, καθώς ο πληθωρισμός παρέμενε υψηλός, αλλά οι τιμές στα τρόφιμα άρχισαν «να μαλακώνουν» από την κορύφωσή τους.

Παρ’ όλα αυτά, η Tyson ανέφερε ότι συνεχίζει να αξιολογεί τις λειτουργίες της μετά το κλείσιμο εγκαταστάσεων που παρήγαγαν κοτόπουλο στις Ηνωμένες Πολιτείες το προηγούμενο έτος.

Σημεία Ενδιαφέροντος για το Τρίμηνο

Το τμήμα βοείου κρέατος – το μεγαλύτερο της εταιρείας – κατέγραψε προσαρμοσμένο λειτουργικό ζημίας ύψους $117 εκατομμυρίων κατά το τρίμηνο, σε σύγκριση με τα έσοδα των $129 εκατομμυρίων πριν ένα έτος.

Οι πωλήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα αυξήθηκαν κατά 6,3%, υποστηριζόμενες από υψηλότερες τιμές που ανήλθαν σε 10,5%. Ωστόσο, ο όγκος μειώθηκε κατά 4,1%.

Το τμήμα με τα κοτόπουλα της Tyson, παρατήρησε τις τιμές να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στα αμερικανικά καταστήματα τροφίμων το προηγούμενο έτος και αναφέρθηκε σε μείωση των τιμών κατά περίπου 4%, ενώ ο όγκος μειώθηκε κατά 1,5%.

Η εταιρεία έχει κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής κοτόπουλου, ενώ συγχωνεύει τις λειτουργίες της και προχωρά σε απολύσεις προκειμένου να μειώσει τα έξοδα.

Ο όγκος του τμήματος παραγωγής χοιρινού της Tyson αυξήθηκε κατά 7,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ το τμήμα ετοιμασμένων τροφίμων – που παράγει τα λουκάνικα Ball Park και Jimmy Dean – είδε τον όγκο να αυξάνεται κατά 2,5%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 69 λεπτών ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν 41 λεπτά.

Οι καθαρές πωλήσεις κρέατος αυξήθηκαν κατά 0,4%, φτάνοντας τα $13,32 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν $13,27 δισεκατομμύρια, βάσει δεδομένων LSEG.

Η Tyson συνεχίζει να προβλέπει ότι οι πωλήσεις για ολόκληρο το 2024 θα παραμείνουν σχετικά σταθερές.

[ad_2]

Source link

Related posts

Αγρότες: Από Αφίδνες και Μέγαρα η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα

Πατροκτονία στα Καλύβια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε στον 16χρονο – Την Τετάρτη στον ανακριτή

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας – 10.000 τα αεροπορικά πλήγματα

Αφήστε ένα σχόλιο