AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Φουντώνει το σενάριο ευρύ ανασχηματισμού με αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία

[ad_1]

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε έναν πιθανό ανασχηματισμό τον Μάρτιο, τουλάχιστον με βάση τα όσα είχε υποστηρίξει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τους ανεπαρκείς χειρισμούς στις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, μια διάχυτη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, την οποία επικαλούνται πηγές του πολιτικού ρεπορτάζ, σε συνδυασμό με την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών της άνοιξης, υποχρεώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ανακατανομή των ευθυνών στα στελέχη της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γίνει ίσως ακόμη και εντός της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου αν όχι την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα έχει λήξει το αργότερο τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Αν ανακοινωθεί εντός της Τετάρτης ο ανασχηματισμός, οι υπουργοί θα ορκιστούν την Πέμπτη, αλλιώς, αν οι ανακοινώσεις μετατεθούν για Δευτέρα, η ορκωμοσία ενώπιον της ΠτΔ θα πάει πιθανότατα για την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνει με την νέα του σύνθεση.

Με βάση αυτά που ακούγονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε αλλαγές στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, καθώς σκέπτεται να επαναφέρει στο  πόστο, τον νυν υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνοντας τον Γιάννη Οικονόμου. Στη θέση του υπ. Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Εργασίας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Συζήτηση φορολογικού συντελεστή ελάχιστης τιμής 15% στο υπουργικό

Μη βιώσιμο το αγροτικό επάγγελμα λένε οι Σερραίοι σε αναβρασμό οι Θεσσαλοί

Αγώνας δρόμου για να περάσουν στην εμβόλιμη πληρωμή οι μεταβιβάσεις

Αφήστε ένα σχόλιο