AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′


Ανάμεσα σε λαγάνες, ταραμοσαλάτες και θαλασσινά, την Καθαρά Δευτέρα χρειαζόμαστε και ένα γλυκάκι. Αγαπημένο για τη μέρα είναι ο γλυκός χαλβάς κι εμείς σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή, που θ υλοποιήσετε σε 15′.

3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

3 ποτήρια ζάχαρη (καστανή)

4 ποτήρια νερό

2 κ. σούπας κακάο (φουσκωτές)

½ κ. του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο για να ρίξουμε το σιμιγδάλι.
  2.  Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  3.  Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε ½ κουταλάκι κανέλα.
  1. Ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Αδειάζουμε το μπολ με το νερό και τη ζάχαρη, μέσα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι, να πιεί όλο το νερό και να δέσει ο χαλβάς.
  3. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη ή με κακάο σκόνη.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Πάσχα 2024: Πότε καταβάλλεται -Τι ισχύει σε περίπτωση μη καταβολής

Ημερίδα: «Φαρμακευτική Πολιτική: Μετατρέποντας τις Προκλήσεις σε Προοπτικές»


Source link

Related posts

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα με ψητές πατατούλες | Συνταγές

Κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά | Συνταγές

Σπαγγέτι με σάλτσα Μπολονέζ στο φούρνο | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο