AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Η αντίσταση απαιτεί θυσίες από όλους μας» (vid)

[ad_1]

Ο Νασράλα της Χεζμπολάχ έσπασε τη σιωπή του καθώς τις τελευταίες μέρες οξύνθηκε η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο.

Σε ιδιαίτερη κρίσιμη φάση βρίσκεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς πλανάται ο εφιάλτης μιας ευρύτερης κλιμάκωσης που θα ξεπεράσει τα σύνορα των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, ιδιαίτερα λόγω του διαγγέλματος στο οποίο προχώρησε σήμερα Παρασκευή (3/11) ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νασράλα είπε: «Ξεκινώ εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου».

«Δεν μπορούμε να βρούμε έναν πιο νόμιμο σκοπό από την άποψη της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης και της αρετής, δεν υπάρχει μεγαλύτερος σκοπός από τον αγώνα κατά του σιωνισμού. Και η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι οι μάρτυρες, η αποφασιστικότητά μας να θυσιάσουμε, η υπομονή που αποπνέει ο λαός μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης ήταν 100% παλαιστινιακή και οι ιδιοκτήτες της το έκρυψαν από όλους. Πρόσθεσε ότι αυτή η μάχη είναι εντελώς παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, δεν έχει καμιά σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα» τόνισε σε άλλο σημείο. «Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα, ήρθε τη σωστή στιγμή» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Το Ισραήλ δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν διορθώνεται. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά μόνο η αντίσταση στους εισβολείς που κατέχουν την γη της Παλαιστίνης. Η αντίσταση απαιτεί θυσίες από όλους μας».

«Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακούνησε την σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και αυτό ήταν όταν έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι ηγετική φωνή σε μια περιφερειακή στρατιωτική συμμαχία που ιδρύθηκε από το Ιράν για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η συμμαχία, γνωστή ως «Άξονας της Αντίστασης», περιλαμβάνει σιίτες μουσουλμάνους ιρακινούς πολιτοφύλακες που πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ, και τους Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι έχουν εισχωρήσει στη σύγκρουση με επιθέσεις drones στο Ισραήλ.

Σε συναγερμό το Ισραήλ για την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού» στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενόψει της ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει την Παρασκευή το απόγευμα ο ηγέτης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Ο Χαγκάρι ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα. Αναφέροντας ότι είναι προετοιμασμένοι και στο βόρειο μέτωπο, ο Χαγκάρι είπε ότι «το Ιράν ενθαρρύνει τις δυνάμεις πληρεξουσίων εναντίον του Ισραήλ, θα ανταποδώσουμε σε όλα τα μέτωπα σε οποιαδήποτε απειλή. Υπάρχει υψηλός συναγερμός στο βόρειο τμήμα».

[ad_2]

Source link

Related posts

Παναιτωλικός: Σε φουλ ρυθμούς ο Ντίαζ

Περίπατος ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλαμάτα

Οι χειρότεροι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί σε δημόσια θέα: Κιτς, υπερβολή και κακό γούστο

Αφήστε ένα σχόλιο