AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Χειρούργησαν γυναίκα χωρίς αναισθησία στην Κέρκυρα

[ad_1]

Μια απίστευτη καταγγελία για το νοσοκομείο της Κέρκυρας έκαναν συγγενείς γυναίκας που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθητικό για κήλη στη σπονδυλική στήλη, με πηγές του νοσοκομείου να επιβεβαιώνουν το περιστατικό, κάνοντας λόγο για δυσλειτουργία του μηχανήματος.

Μιλώντας στο Mega, η γυναίκα είπε: «Χειρουργήθηκα στη σπονδυλική στήλη χωρίς ολική αναισθησία. Είναι αυτό που λέμε ”είδα τον θάνατό μου με τα μάτια μου”. Δεν ήταν τόσος ο πόνος, όσο αισθανόμουν ότι θα πάθω ανακοπή. Είναι αυτό που λέμε ”είχα Άγιο”. Δεν μπορούσα ούτε να αντιδράσω, πνιγόμουν με αυτό που είχα μέσα μου γιατί δεν ήμουν κοιμισμένη, για να μην μπορώ να το αισθάνομαι».

«Όταν μπήκα μέσα, μου έκαναν κάτι σαν αναισθησία, αλλά όχι από το μηχάνημα. Ενδοφλέβια. Σε εκείνο το σημείο δεν κατάλαβα τίποτα, γιατί ήταν το προστάδιο, για να μπορέσουν να μου κάνουν τη διασωλήνωση» εξήγησε η ίδια.

Μετά από λίγο, όπως διηγήθηκε, ανέκτησε τις αισθήσεις της και διαπίστωσε με τρόμο πως είχε ξυπνήσει την ώρα του χειρουργείου. «Τελικά εγώ έκανα το χειρουργείο με μυοχαλαρωτική. Ούτε καν με τοπική αναισθησία. Όλο το χειρουργείο το άκουσα και το αισθάνθηκα. Μετά ήμουν εντελώς ξύπνια, άκουσα το ράψιμό μου, άκουσα τη ρίζα μου να την ψάχνουνε. Άκουσα τα πάντα».

«Τρεις φορές που εγώ προσπάθησα με τα χέρια μου, με τα δάχτυλά μου. Όλο μου το κορμί από τη μέση και κάτω ήταν σαν να με πέρναγαν με ηλεκτρικό ρεύμα και προφανώς αντιδρούσε και το σώμα μου από μόνο του δηλαδή, έκανε συσπάσεις. Χώρια που δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήμουν μπρούμυτα, οι διασωληνώσεις στο στόμα μπουκωμένο και τα μάτια μου κλεισμένα με τσιρότα» συμπλήρωσε.

Για κακή της τύχη, οι γιατροί δεν κατάλαβαν πως η αναισθησία δεν είχε πιάσει, και νόμιζαν πως η ασθενής έπαθε επιληπτική κρίση. «Το εκλάμβαναν ότι πάθαινα επιληπτική κρίση και άκουγα τον γιατρό μου ο οποίος συνέχιζε να κάνει τη δουλειά του, να με χειρουργεί. Κάποια στιγμή ένιωθε ότι τρανταζόμουν, του λέει του αναισθησιολόγου ”ρε φίλε μου ξυπνάει, τι κάνω; Δεν καταλαβαίνω γιατί ξυπνάει, θα της δώσω άλλο λίγο”», διηγείται η ασθενής.

Από την πλευρά της, η αδερφή της δήλωσε: «Ήρθαν οι γιατροί, μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, παραδεχτήκαν το λάθος τους, παραδεχτήκαν τα πάντα όλα». Ευτυχώς, η εγχείρηση τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές στην ασθενή.

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπύρας με…. φάκελο; (vid)

Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε εγκλήματα στην τηλεόραση;

Ύπνωση: θεραπεία ψυχής και σώματος

Αφήστε ένα σχόλιο