AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Χρήστος Γιαλιάς: Μεθοδική και πλήρως μελετημένη η μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία – Newsbomb – Ειδησεις

[ad_1]

Τριάντα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να εκτελέσουν τον Χρήστο Γιαλιά, να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητό του και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος

Μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά μπαίνει στο μικροσκόπιο των ερευνών έπειτα από αίτημα του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είναι συνήγορος της οικογένειάς του.

Οι δράστες, όπως έχουν καταλήξει οι Αρχές, είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους. Ήξεραν το καθημερινό πρόγραμμα του επιχειρηματία. Χτύπησαν εκεί που δε τους περίμενε.

Τριάντα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να τον εκτελέσουν, να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητό του και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος. Μεθοδικοί, κάνοντας πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής, μετά τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά εξαφανίστηκαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Το ενδεχόμενο διασύνδεσης με άτομα της ελληνικής μαφίας, φαίνεται πως απομακρύνεται από το παζλ των ερευνών σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Οι Αρχές προσανατολίζονται στις επαφές που είχε αναπτύξει ο Χρήστος Γιαλιάς στην Αλβανία, καθώς διατηρούσε και εκεί επιχειρήσεις

Η οικογένεια του θύματος μέσω του δικηγόρου της, ζητά να διερευνηθεί το περιβάλλον μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον επιχειρηματία.

«Οι κωμικού περιεχομένου εμφανίσεις της, με τους λυγμούς, τις λιποθυμίες και τις τάσεις αυτοκτονίας έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής στους συγγενείς του αείμνηστου θύματος… Αυτές οι υπερβολικές αντιδράσεις δημιουργούν υποψίες στην οικογένεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί και θα ζητήσουν από την ΥΔΕΖΗ να διερευνήσει πολύ σοβαρά το κοινωνικό της περιβάλλον», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας.

«Η δολοφονία του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα, πιο πιθανό είναι να έχει κάποια προσωπική διαφορά με κάποιον που πλήρωσε ένα συμβόλαιο θανάτου, και το εκτελεσαν οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι που λειτούργησαν με περίεργο τρόπο. Έκαψαν το αυτοκίνητο, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Γιατί να το περνάω για δεύτερη φορά;»

Ο γιος του Χρήστου Γιαλιά, μέσα σε έξι χρόνια έζησε τις δολοφονίες και των δυο του γονιών. Το 2018 είχε δολοφονηθεί η πρώην γυναίκα του Χρήστου Γιαλιά και μητέρα του Γιώργου, στα σκαλιά του σπιτιού της στη Μάνδρα. Την είχαν σκοτώσει με δυο σφαίρες στο κεφάλι, στην αυλή του σπιτιού της.

«Γιατί να το περνάω όλο αυτό το μαρτύριο δεύτερη φορά; Γιατί δύο φορές, γιατί;», είπε ο γιος του Χρήστου Γιαλιά.

Κατά την αστυνομία, το κίνητρο για τη δολοφονία της, ήταν η ληστεία και οι δράστες αλλοδαποί που πίστευαν ότι είχε πάνω της χρήματα. Στην τσάντα της ωστόσο υπήρχε μόνο ένα ρολόι.

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από το περιβάλλον του επιχειρηματία, αλλά και από δύο φίλους του, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.


[ad_2]

Source link

Related posts

Φρίκη δίχως τέλος στα Τρίκαλα – Είχε κόψει και τα χέρια του

Ύποπτη τσάντα εντοπίστηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Ιωνία

Φρίκη στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 64χρονος που ασελγούσε συστηματικά σε 8χρονο κορίτσι

Αφήστε ένα σχόλιο