AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούμε safe house σε όλη την Ελλάδα – Kάθε 45 λεπτά και μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

[ad_1]

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που δέχεται καθημερινά η Αστυνομία για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας.

«Κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «30 με 40 υποθέσεις την ημέρα και είναι μόνο αυτές που φτάνουν στην αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το 2023 η αστυνομία συνέταξε πάνω 12.500 δικογραφίες για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας και βοήθησε 13.000 γυναίκες.

Μετά και την άγρια δολοφονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι «εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house (στέγη ασφαλείας) για να μπορεί να οδηγείται η γυναίκα για όσο χρειαστεί, τα οποία θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα».

Τους χώρους αυτούς θα γνωρίζει μόνο η αστυνομία ενώ ήδη στην Αθήνα έχουν βρεθεί. Εντός της εβδομάδας κάθε Αστυνομική Διεύθυνση θα υποδείξει αντίστοιχους χώρους.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων. Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια του θύματος μέχρι να λήξει το επεισόδιο. Όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως δεν χρειάζονται μηνύσεις» διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Related posts

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας 

aitoloakarnanianews

Αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS – Πρόστιμα-φωτιά σε όσους που δεν θα συμμορφωθούν

aitoloakarnanianews

Εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Αγρινίου για παιδιά 5-12 ετών χωρίς voucher

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο