AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Χτυπήθηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ;; Κάθοδος Πούτιν στη Μ. Ανατολή, vid

[ad_1]

Οργιάζουν οι φήμες! «Αυτοκτονία», είναι το σχόλιο των Ρώσων που στρέφουν το βλέμμα τους στην περιοχή.

«Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε πιθανότατα από μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεσή τους στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ έπληξε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση όπου, λένε οι ειδικοί, βρίσκονται πολλοί από τους πυρηνικούς πυραύλους της χώρας».

Τα παραπάνω έκαναν γνωστά οι New York Times, επιβεβαιώνοντας όσα μέχρι σήμερα ήταν ανυπόστατες φήμες.

«Ενώ οι ίδιοι οι πύραυλοι δεν φέρονται να χτυπήθηκαν, η πρόσκρουση ενός (σ.σ. ήταν άραγε περισσότεροι;;;) πυραύλου, στη βάση Sdot Micha στο κεντρικό Ισραήλ, προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά που πλησίασε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και άλλων ευαίσθητων οπλικών συστημάτων», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Θυμίζουμε πως επίσημα το Ισραήλ δεν αναγνώρισε ποτέ την ύπαρξη του πυρηνικού του οπλοστασίου, αν και οι πάντες συμφωνούν ότι η χώρα διαθέτει τουλάχιστον έναν μικρό αριθμό πυρηνικών όπλων.

Ο Χανς Κρίστενσεν, διευθυντής του Προγράμματος Πυρηνικής Πληροφορίας της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, μιλώντας στους NYT εκτίμησε ότι υπάρχουν πιθανότατα 25 έως 50 εκτοξευτές πυραύλων Jericho με πυρηνική ικανότητα στη συγκεκριμένη βάση.

«Σύμφωνα με ειδικούς και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι πύραυλοι Jericho του Ισραήλ είναι εξοπλισμένοι για να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Η επίθεση σε μια από τις πιο ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες του Ισραήλ δείχνει ότι το εύρος των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου μπορεί να ήταν ακόμη μεγαλύτερο από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν — και ότι οι πύραυλοι μπορούν να διεισδύσουν βαθιά μέσα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Η επίθεση στην περιοχή γύρω από το Sdot Micha περιελάμβανε μια σειρά ρουκετών για αρκετές ώρες, σύμφωνα με στοιχεία προειδοποιητικού συναγερμού. Δεν είναι σαφές πόσοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ ή κατάφεραν να γλιστρήσουν και να χτυπήσουν τη βάση».

Δείτε πόσο απέχει από τη Γάζα η συγκεκριμένη τοποθεσία:

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους «Αγίους Τόπους» ενεργοποίησαν την διπλωματική εμπλοκή της Μόσχας στην περιοχή.

Τις επόμενες ώρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να έχει μπαράζ επαφών με τα κράτη της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα, μονοήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μία μέρα μετά πρόκειται να υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ιράν στο Κρεμλίνο, μία συνάντηση υψίστης σημασίας σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Η Μόσχα μάλιστα, στο άκουσμα της είδησης για πιθανό πλήγμα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας «αυτοκτονία» τη συνέχιση ενός πολέμου που μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Εξάλλοι η ρωσική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πούτιν έχουν προειδοποιήσει Ισραήλ και ΗΠΑ για χάος στη Μέση Ανατολή, εάν επεκταθούν οι εχθροπραξίες στη Γάζα:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

«Ελληνοτουρκικός διάλογος για την ελληνική εδαφική κυριαρχία»! Ημερίδα του ΕΠΑΜ

Τελεσίγραφο ΗΠΑ & συμμάχων προς Χούθι: Σταματήστε τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Επιβίωση στο πολικό ψύχος, vid

Αφήστε ένα σχόλιο