AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Χτύπημα στην πλάτη

[ad_1]

Η τακτική, γυρίζουµε στα χωριά, χτυπάµε τους κατεστραµµένους αγρότες στην πλάτη, τους λέµε ότι το κράτος είναι δίπλα τους και την ίδια στιγµή συναρτούµε τις όποιες αποζηµιώσεις µε τη θετική τους ψήφο στον εκλεκτό του κόµµατος, αποδεικνύεται καταστροφική!

∆εν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης έχει την πολυτέλεια του χρόνου για να επεξεργασθεί και να εφαρµόσει ένα διαφορετικό µοντέλο πολιτεύεσθαι και άσκησης διαχείρισης στο συγκεκριµένο υπουργείο, πράγµα δύσκολο µε βάση το ταπεραµέντο του. Αυτό που µοιάζει βέβαιο, αν δεν υποχρεωθεί άµεσα σε παραίτηση, είναι ότι η περίοδος της «παντοκρατορίας» του στην πλατεία Βάθη, έχει λάβει τέλος. Οι µέρες που υποχρέωνε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία να τον συνοδεύει σε κάθε ταξίδι, µόνο και µόνο για να φωτογραφίζεται µετά της κουστωδίας του και να ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα τελεί υπό κηδεµονία!

  • Χωρίς κεφάλαιο

Είναι όµως και κάτι άλλο. Ο συγκεκριµένος υπουργός δεν διαθέτει πλέον το πολιτικό κεφάλαιο ώστε να διαπραγµατευτεί µεγάλα θέµατα, όπως είναι το υπό αναθεώρηση στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ, η οικονοµική υποστήριξη των Βρυξελλών για τη Θεσσαλία, οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ και το µοντέλο πρόσθετης ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, η εµπέδωση µιας υγιούς σχέσης του κράτους µε τους συνεταιρισµούς και πολλά άλλα. Ο Αυγενάκης, µετά τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλία, έχει χάσει την εµπιστοσύνη της τοπικής όσο και της ευρύτερης αγροτικής κοινωνίας και δύσκολα θα µπορούσε να διατηρήσει τον επιτελικό του ρόλο σε ένα χώρο που καίγεται για µεταρρυθµίσεις.

  • ∆ύο γαϊδάρων άχυρο

Πολιτική σηµαίνει, βλέπουµε, µαθαίνουµε, αποφασίζουµε και προχωράµε. Περιµένω εδώ και τρεις µήνες να δω ένα θέµα, το οποίο να έχει προχωρήσει ο υπουργός µας. Στην υπόθεση των eco-schemes, για το οποίο οφείλω να παραδεχθώ ότι παρέλαβε ένα χάος, δεν µπόρεσε µέχρι στιγµής να βρει λύσεις, ώστε να προχωρήσουν κάπως καλύτερα και οι δηλώσεις ΟΣ∆Ε και να ξέρουµε, λίγο πριν από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης τι µας γίνεται. Να µην πω για τη «µοιρασιά δύο γαϊδάρων» που επιδίωξε στην τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ και η οποία έµεινε µόνο στο ποιος παίρνει τα λεφτά και όχι στο ποιος κάνει τη δουλειά.

  • Ούτε µια υπογραφή

Κάτι ανάλογο φαίνεται να γίνεται και µε το µεγάλο θέµα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, όπου, συνεχώς λέγονται πράγµατα, αποσπασµατικά και βαρύγδουπα και µέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι, µε εξαίρεση ίσως, µια δέσµευση ποσού από το ΠΑΑ για επιδότηση ασφαλίστρου πρόσθετης ασφάλισης. Κι αυτό όµως θα πάει, αν πάει, µαζί µε τη νέα αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ, το οποίο βρίσκεται εδώ και εβδοµάδες στο συρτάρι του υπουργού και δεν λέει να πάρει ούτε νέα κατεύθυνση, αλλά ούτε και υπογραφή. Αυτά βλέπει ο… θεός και φεύγει ψηλά!        

 

[ad_2]

Source link

Related posts

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ- ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Στην Agrotica 2024 “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. από τις 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου

Tην κεφαλή UltraFeed για δυναμική ροή της καλλιέργειας φέρνει η New Holland

Αφήστε ένα σχόλιο