AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Χτύπημα των Χούθι σε αμερικανικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ πλοίο! Αναβάθμιση της έντασης στην Μέση Ανατολή

[ad_1]

Για πρώτη φορά πλήττεται αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο από τους Χούθι

Ο εκπρόσωπος των Χούθι στην Υεμένη, Γιαχία Σαρέα, ανακοίνωσε πως οι φιλό-ιρανοί αντάρτες πραγματοποίησανεπίθεση εναντίον του αμερικανικού στρατιωτικού φορτηγού πλοίου «Ocean Jazz» στον Κόλπο του Άντεν, στο νότιο πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας.

Αυτή την φορά οι Χούθι δεν έπληξαν εμπορικό αλλά στρατιωτικό πλοίο με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!

«Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Αλλάχ, πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση με στόχο αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο (OCEAN JAZZ) στον Κόλπο του Άντεν με πυραύλους», αναφέρεται.

Το Ιράν εμπλέκεται «άμεσα» στις επιθέσεις σε ναυτιλιακά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που πραγματοποιούν οι τρομοκράτες Χούτι της Υεμένης για να υποστηρίξουν την Χαμάς, είχε δηλώσει νωρίτερα ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.

Ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, επικεφαλής του 5ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τις επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, οι οποίοι έχουν επίσης στοχεύσει αμερικανικές ναυτιλιακές εταιρείες και αντιτορπιλικά.

«Αυτό που θα πω είναι ότι το Ιράν σαφώς χρηματοδοτεί, παρέχει πόρους, παρέχει και παρέχει εκπαίδευση», είπε ο Κούπερ στο Associated Press. «Είναι προφανώς άμεσα εμπλεκόμενοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία».

Ο Κούπερ σημείωσε ότι οι Χούθι έχουν επεκταθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ενώ πριν, η στρατιωτική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν είχε τις δραστηριότητές της στον Περσικό Κόλπο.

Οι επιθέσεις σε πλοία «συνδεδεμένα με το Ισραήλ» στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αποσταθεροποιήσει την βασική διαδρομή που μεταφέρει περίπου το 15% του παγκόσμιου εμπορίου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-US NAVY


[ad_2]

Source link

Related posts

Επιβίωση: Η τρύπα που θα σου σώσει την ζωή

Ώρα μηδέν: Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους να φύγουν γιατί η Πόλη της Γάζας θεωρείται πλέον “πεδίο μάχης”

Προσωπικό – Διοικητικά (Προβλήματα Διαβίωσης Προσωπικού Παρέλασης 25ης Μαρτίου 2024)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο