AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ορθοδοξια

Χωρίς υποδοχή η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Άγιον Όρος – Διευκρινίσεις από την Ιερά Κοινότητα

[ad_1]

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους σχετικά με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερική κ. Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος.

Η Ιερά Επιστασία στην ανακοίνωσή της εκφράζει την λύπη της για τις ανακρίβειες και αναλήθειες ποικίλων δημοσιευμάτων σε διάφορες ιστοσελίδες.

Επίσης, σύμφωνα με το romfea.gr, η Ιερά Επιστασία διευκρινίζει ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Κοινότητας των Αντιπροσώπων των 20 Ιερών Μονών, όπως να μην υπάρξει η κατά το έθος υποδοχή του Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Επιστασία.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσής της η Ιερά Επιστασία τονίζει: «Η ομόφωνος αύτη απόφασις της Ιεράς Κοινότητος ελήφθη εξ αιτίας του δημοσιευθέντος υλικού μετά το πέρας του μυστηρίου του βαπτίσματος των νηπίων εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας Φανερωμένης εις Βουλιαγμένην (περί του οποίου βαπτισμού ουδείς ενδοιασμός εξεφράσθη υφ’ υμών). Δια της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής εις τας μετά το μυστήριον φωτογραφίσεις, και μάλιστα εν επισήμω εκκλησιαστική περιβολή, εδημιουργήθη λανθασμένη εντύπωσις σχετικώς με την αποδοχήν υπό της Εκκλησίας του μυστηρίου του γάμου εξ’ ατόμων του ιδίου φύλου, μήνυμα αντίθετον προς τα δόγματα και την διδασκαλίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας».


[ad_2]

Source link

Related posts

«Να ήξερες πόσο με καίει εμένα αυτό το κομποσχοίνι σου· και συ το κρατάς έτσι από συνήθεια, για τον τύπο!»

Σήμερα τα θέλουμε όλα, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε τίποτα…

Ιερομόναχος Παρθένιος Καρουλιώτης (1881-11.1.1959) | Διακόνημα

Αφήστε ένα σχόλιο