AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Όλα όσα δωρεάν θα δεις στην Αθήνα τον Απρίλιο

[ad_1]

Θα’ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη, με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα. Ο Απρίλης είναι εδώ και μαζί του φέρνει πληθώρα εκδηλώσεων κάθε λογής για όλους τους αφραγκίδηδες εκεί έξω.

Αν είσαι εσύ ένας από αυτούς, σημείωσε παρακάτω τι μπορείς να δεις μόνος σου ή με τα πιτσιρίκια, χωρίς να πληρώσεις ούτε ευρώ.

HAU Movie Club: Dead Ringer στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

3 Απριλίου στις 19.15

Το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τη Mooviereel αποτίει φόρο τιμής στην Μπέτυ Ντέηβις  με την ειδική προβολή της ταινίας του Paul Henreid, «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου» (Dead Ringer). Στην ταινία η Bette Davis υποδύεται τις δίδυμες αδερφές Edith και Margaret, οι οποίες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Η Edith είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ η Margaret είναι πλέον πλούσια. Μετά από έναν καυγά η Edith θα δολοφονήσει την αδερφή της και θα πάρει τη θέση της στην υψηλή κοινωνία.

Φύση και παραδοσιακό τραγούδι στην Τεχνόπολη

6 και 7 Απριλίου στις 19.30

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζουν ένα διήμερο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με είκοσι μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης.

Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξανακτυπά στο Μέγαρο

22 Απριλίου στις 19.00

Το Megaron Plus σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαίας Ελλάδας. Χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του θεάτρου, οι δύο θολωτές δίοδοι στο άνω διάζωμα, δείγμα γνήσιων ελληνικών θόλων αλλά και το ιδιαίτερο αποχετευτικό σύστημα το οποίο διατρέχει την ορχήστρα και μέσω διακλαδώσεων καταλήγει πίσω από τα κτήρια της σκηνής. Ανασκαφές έδειξαν ότι είναι προγενέστερο του 303 π.Χ., όταν η Σικυώνα μεταφέρθηκε στο οροπέδιο και ξανακτίστηκε.

Psaroloco στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

20-21 Απριλίου

Το ΙΜΚ φιλοξενεί ένα φεστιβάλ ταινιών που απευθύνεται σε νεότερους θεατές με επίκεντρο την περιέργειά τους και το πνεύμα της ανακάλυψης. Το φεστιβάλ Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Media Literacy καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δράσεις (πάνελ, εργαστηρία, Q&A).

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

WOW Sounds: Time of My Life

6 Απριλίου στις 21.00

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντιούνται στη σκηνή μία ευρηματική μουσικός και μια drag περσόνα; Η Lou is (aka Λουίζα Σοφιανοπούλου) και η Mary Sunshine έρχονται στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, για ένα guilty pleasure party με εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες της disco και pop σκηνής από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα. Από τη Whitney Houston και τους ABBA στη Μαντώ, από την Kylie Minogue και τη Madonna στην Αλέξια και από την Kate Bush στη Lady Gaga, το ραντεβού για χορό, νοσταλγία και χιούμορ δίνεται στο πλαίσιο του WOW Athens Festival 2024.

Live παρουσίαση δίσκου “Vakia” της Βάκιας Σταύρου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

3 Απριλίου στις 19.00

Η τραγουδίστρια θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο της άλμπουμ “Vakia” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Μαζί της θα βρίσκεται ο Σωκράτης Λεπτός στην κιθάρα για να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου έτσι ακριβώς όπως ηχογραφήθηκαν. Έντεκα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν μέσα σε μια μέρα στο στούντιο, με μια φωνή και μια κλασική κιθάρα. Αυτή ήταν η βασική ιδέα και η επιθυμία της ίδια της Βάκια που όπως είπε, θέλησε να μεταφέρει την αίσθηση του Live αποτυπωμένη σε ένα δίσκο. Γι’ αυτό και τα τραγούδια είναι όλα one single take και όχι φορτωμένα με επαναλήψεις και διορθώσεις.

Μουσικές Κυριακές ΕΜΣΤ: Ανατροπές

7 Απριλίου στις 15.00

Με τις Ανατροπές το ΕΜΣΤ προσφέρει βήμα πειραματισμού στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών. Η Ανατροπή, στις 7 Απριλίου, βασίζεται στην ανθρώπινη φωνή και τις μοναδικές μουσικές της διαστάσεις. Στους χώρους κυκλοφορίας κοινού του ΕΜΣΤ θα διασκορπιστούν σπουδαστές μονωδίας οι οποίοι θα άδουν τις δεδομένες στιγμές, χωρίς συνοδεία, κομμάτια διαφορετικών εποχών, από το Μπαρόκ μέχρι τον 21ο αιώνα. Μέλη της χορωδίας και μονωδοί κυκλοφορούν ανάμεσα στους επισκέπτες των εκθέσεων, σχηματίζοντας ένα ηχητικό περιβάλλον, με πυκνούς απόηχους και πολλά ηχοχρώματα, πριν καταλήξουν στη συγκρότηση μιας μικτής χορωδίας διαρρηγνύοντας φωνητικά τη σιωπή του Μουσείου. Τη διδασκαλία της Χορωδίας έχει ο καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, Δημήτρης Μπουζάνης.

Σινεμά για παιδιά στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς

6 – 21 Απριλίου

Το κινηματοθέατρο, ανοίγει αυλαία λειτουργίας, προβολών και παραστάσεων, προς όλους τους πολίτες του Περιστερίου και όχι µόνο. Για τον Απρίλιο, έχουν προγραμματιστεί προβολές των παιδικών ταινιών Ο Aπίθανος Μόρις (6/4 στις 11.00), η Μικρή Πυροσβέστης (13 και 14/4 στις 11.00) και η Μικρή Γοργόνα (20/4 στις 18.00 και 21/4 στις 11.00). Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

 

 

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Γλυκαντικές ουσίες: φίλος ή εχθρός της κολίτιδας;

Τρία σημάδια στα πόδια που μπορεί να κρύβουν πρόβλημα στην καρδιά

Αυτές είναι οι προμήθειες που μας χρεώνουν οι τράπεζες

Αφήστε ένα σχόλιο